Sa jedne od aktivnosti bečejskih ribolovaca | Arhiva
Sa jedne od aktivnosti bečejskih ribolovaca | Arhiva

Rukovodstvu USR „Šaran“ izglasano je novo poverenje na Izbornoj skupštini, pa će muku mučiti i naredne četiri godine. Da konstatacija iz prve rečenice nije bez osnova, potvrđuje niz činjenica.

-Naša je obaveza da se prihvatimo nezahvalnog zadatka iz razloga što je Udruženje, ne svojom krivicom, upalo u nezavidnu situaciju i kada sve izvedemo na čistinu prepustićemo drugima da vode Udruženje, jasan je predsednik USR „Šaran“ Predrag Stojkov. Kada to kažem, mislim na spor koji imamo s Ribolovačkim savezom Vojvodine i njihovim ribočuvarem i članom našeg Udruženja Goranom Jerkovim, zbog pronevere oko 650.000 dinara, te smo morali da osnujemo paralelno Udruženje građana „Šaran“, kako bismo premostili novonastalu situaciju i mogli da opslužujemo članstvo. Naravno, novo rukovodstvo će morati da bude ambicioznije i opreznije, kako ne bi upali u sličnu „zamku“.

Zabrinjava i to što jedno od najmasovnijih bečejskih udruženja, sa 425 redovnih članova, a ako računamo počasne i povlašćene preko 500 ljudi, nije u stanju da okupi iole pristojniji broj na Izbornoj skupštni. Podatak da je najvišem skupu prisustvovalo, tek, petnaestak pecaroša, a samo trojica od 11 članova Predsedništva, sve kazuje.

-Bez obzira na sve, mislim da smo korektno odradili skupštinu, a što nije bilo više prisutnih je pitanje za njih, a ne za nas koji smo došli, dodao je u ime Radnog predsedništva Skupštine Siniša Erak.

Usvojen je prezentirani izveštaj o radu u minuloj  i plan rada u ovoj godini predsednika Predraga Stojkova, kao i izveštaj predsednika Nadzorne komisije Ratomira Čankovića.

Odlučeno je da se ne uvećava članarina, koja za seniore iznosi 500 dinara, a povlašćeni članovi će ubuduće plaćati 200 dinara. Međutim, ko odradio jedan dan u nekoj od akcija Udruženja uračunava mu se u članarinu. Opet, ko je platio članarinu, oslobođen je za taj iznos plaćanja kotizacije na klupskim takmičenjima. Obrni – okreni, ipada da članarina i nije neki izvor finansiranja.

 U planu aktivnosti za ovu godinu je tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe, biće takmičenja u pecanju na plovak, a i zajedno s komšijama iz Novog Bečeja organizovaće se takmičenje u lovu soma s bućkom. Ove godine će takmičenje biti u Novom Bečeju, a iduće u Bečeju i ako se to pokaže ispravnim zajednička akcija će se nastaviti.

 Na kraju je u ime novog korisnika takozvane vode Tisa II, JP „Rezervat prirode Zrenjanin“, rukovodilac čuvarske službe Stevo Čorokalo upoznao prisutne s pojedinstvima novog pravilnika o privrednom ribolovu i otklonio dileme prisutnih vezane za rekreativni ribolov.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име