Nakon gotovo dvočasnovne rasprave, odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su danas Odluku o budžetu opštine Bečej. Opštinska kasa u narednoj godini teška je nešto više od milijardu i šest stotina miliona dinara.

Trećim rebalansom, podsetimo ovogodišnji budžet bio planiran na dve milijarde i stotinu devetnaest miliona dinara.

Žučna rasprava odbornika opozicione „Dosta je bilo“ i predstavnika lokalnih vlasti, obeležila je i ovo skupštinsko zasedanje u Bečeju. Deo diskusije bio je i novac od zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Poslovanje Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin Badža“, takođe je bilo predmet rasprave.

Akti DOO „Potisje“ Bečej prvi put su usvojeni na vreme, a to što su i pre vremena koje im je Državna revizorska institucija odredila, ispravljene nepravilnosti, njih čak 19, prema rečima direktora Zoltana Feješa, svedoče o tome da to preduzeće u većinskom vlasništvu opštine Bečej, od prošlog decembra posluje po propisima.

Naredna sednica lokalnog parlamenta trebalo bi da bude zakazana za petak 30. decembar, kada će na dnevnom redu biti akti vezani za poslovanje javnih preduzeća u opštini Bečej. Ovo današnje, 12. po redu zasedanje Skupštine opštine Bečej, završeno je odborničkim pitanjima Milana Bokuna.

Osim Odluke o budžetu opštine Bečej za 2017. godinu usvojeni su i sledeći akti: Rešenje o davanju saglasnosti na druge izmene Finansijskog plana Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine Bečej „Đorđe Predin Badža“ za 2016. godinu, usvajanje Kadrovskog plana u organima i službama opštine Bečej za 2017. godinu, Odluka o usvajanju Evropske pavelje a rodnoj ravnopravnasti na lokalnom nivou, Rešenje o usvajanju Izveštaja a poslovanju Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin Badža“ Bečej za period januar – decembar 2015. godine, Rešenje o davanju saglasnosti na prve izmene Programa poslovanja „Potisje-Bečej“ DOO Bečej za komunalne usluge za 2016. rodinu, Rešenje o davanju saglasnosti na Program poslovanja „Potisje-Bečej“ dao Bečej za komunalne usluge za 2017. godinu, Rešenje o usvajanju Izveštaja o radu sa finansijskim izveštajem Gradskog pozorišta Bečej za 2015. godinu, Rešenje o razrešenju i imenovanju članova Školskog odbora Gimnazije u Bečeju, Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Osnovne škole „Sever Ćurkić“ u Bečeju, Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Škole za osnovno muzičko vaspitanje i obrazovanje „Petar Konjović“ u Bečeju, Rešenje o imenovanju člana upravnog odbora Centra za socijalni rad Bečej iz reda zaposlenih lica, Rešenje o imenovanju predstavnika opštine Bečej u skupštini društva „Potisje-Bečej“ DOO za komunalne usluge Bečej, Rešenje o izmenama i dopunama Rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća opštine Bečej, Rešenje o razrešenju i imenovanju člana školskog odbora Tehničke škole u Bečeju iz reda predstavnika zaposlenih lica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име