Hét Délvidékre kerülő díjat osztott ki Csábi Orsolya, a Hagyományaink újratöltve című projekt óbecsei koordinátora 2016.április 5-én, kedden, Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör könyvtárában.

A budapesti Harmónium Egyesület és az óbecsei Ökobecse Egyesület közös szervezésében megvalósult a Hagyományok újratöltve című alkotói pályázat, melynek célja az volt, hogy a Kárpát-medencei magyarság figyelmét ráirányítsa a hagyományos motívumok, szokások, eszközök ökológiai megközelítésű reformjára,valamint hogy közösen gondolkozzunk a hagyományok újrateremtéséről és újraértelmezéséről.
Több mint 300 alkotás érkezett a felhívásra a Felvidéktől a Vajdaságig, megmozgatva a gyerekek és a pedagógusok mellett a felnőttek és a nyugdíjasok fantáziáját is.
A fődíjat, a fényképezőgépet a temerini, Kabos Réka , a Kókai Imre Általános Iskola ötödik osztályos tanulója nyerte meg.

Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolának négy díjazottja van: Lázár Lea II. helyen, Kaszás Korina és Varnyú Viola III. helyen, valamint Lukács Szabolcs II. helyen végzett.
Különdíjban részesült Kabók Luca, adai tanuló, az óbecsei Sever Đurkić Általćnos Iskola I/1 osztálya és a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име