Bečej – TAŠ   10:8  (3:1,3:0,3:4,1:3)

Plivalište zatvorenog bazena OSC „Đorđe Predin Badža“. Gledalaca: 100. Sudije: Dario Balažević (Subotica) i Željko Ragač (Beograd). Igrač više: Bečej 7(2), TAŠ 15(5). Peterci: Bečej 1(0), TAŠ -.

Bečej: Palotaš (8 odbrana), Korovljev 1, Brkljač, Naćuk 1, Velimirov, Mesaroš 3, Kuprešak, Cvetić 2, Popović 1, Afanasijev 2, Drobina, Filipović, Matijašević.

TAŠ: Radosavljević (7 odbrana), Petrović, Žeželj, Ćirić 2, Miličević, Veljković, Ljubenović 1, Sajko 1, Petrić, Živković, Aleksić, Marković, Jokić, Pantović 4.

 Vaterpolisti Bečeja izborili su se za „majstoricu“ u plej autu za Prvu A ligu. Posle poraza u Beogradu rezultatom 11:17, savladali su kraj Tise rivala sa 10:8 i sada ih naredne subote čeka treća utakmica u Beogradu. Pobednik u tom okršaju igraće naredne sezone željenu Prvu A ligu, a poraženi će biti član prvoligaškog B karavana.

 Bečejci su prvu polovinu utakmice igrali izuzetno kvalitetno u fazi odbrane i to je rezultiralo vođstvom od 6:1. To se pogotvo odnosi na period kada sKapiten Cvetić je otvorio seriju golova, nastavio je mladi Mesaroš, pa Afanasijev. Malo je nedostajalo, tačnije 5 sekundi, da Palotaš sačuva svoju mrežu. Istina odbranio je u poslednjem napadu gostiju šut Ćirića, ali saigrači su bili statični i dozvolili su Ljubenoviću da prihvati odbijenu loptu i sprovede je iza njegovih leđa.U drugoj četvrtini Mesaroš nastavlja seriju, zatim se u listu strelaca upisuje Naćuk i opet Cvetić za odlazak na poluvreme ipresivnim rezultatom 6:1.

 Kada je polovinom treće četvrtine Afanasijev postigao svoj drugi gol i na semaforu bilo 7:1, izgledalo je da će momci sa Taša pretrpeti pravu katastrofu. Međutim, Pantović je uspeo da pronađe slabu tačku odbrane domaćih i u drugom delu ovog perioda utakmice postigao je tri, od svoja četiri, gola. Bili su gosti bolji i u poslednjoj četvrtini, ali ne u toj meri da anuliraju prednost iz prve polovine utakmice. Stiče se utisak da ih je sasekao treći gol Mesaroša za 10:6 i do kraja su uspeli samo da ublaže poraz.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име