Dogovor pre utakmice sa Dorćolom
Dogovor pre utakmice sa Dorćolom

Bečej – Dorćol   10:8  (4:0, 1:0, 1:3, 4:5)

Bečej: Plivalište zatvorenog bazena OSC „Đorđe Predin Badža“. Bez gledalaca. Sudije: Ivan Sremčev (Kikinda) i Milutin Knežević (Bečej). Igrač više: Bečej 3(2), Dorćol 8 (2). Peterci: Bečej 2(2), Dorćol 1(1).

Bečej: Bušić  (17 odbrana), Stanaćev, Krstonošić 4(2), Sirotanović, Pantić, Kuprešak, Velimirov, Perić 4, Bošković 1, Jović 1, Stanivuk, Antanasov, Ićitović.

Dorćol: Luketić (9 odbrana), Mulić 1, Đurović 1, Trifunović, Purković 1, Anđelković 1, Drobnjak, Veličković, Rakić 2, Tadić 1,  Milovanović 1, Pantović, Milosavljević, Vukosavić.

Zoran Perić (9) i Nikola Krstošić (4) postigli su osam golova
Zoran Perić (9) i Nikola Krstošić (4) postigli su osam golova

Momci sa Tise su ispunili obećanje i, mada utakmica sa Doćolom nije imala takmičarski značaj, pobedili su, što im je osmi trijumf u kontinuitetu, od ukupno 14 pobeda tokom sezone, čime su obezbedili povratak u Prvu A ligu.

Veliki doprinos pobedi, pored četvorstrukih stralaca, mladog Nikole Krstonošića i veterana Zorana Perića, dao je golman Žolt Bušić, koji je prvi put savladan tek u 20. minutu igre kod rezultata 5:0. Kako je igra odmicala, popuštala je koncentracije domaćim vaterpolistima i iskusniji Beograđani su smanjivali razliku, ali su na kraju, ipak, morali da se pomire s porazom.

Pred golom Bečeja
Pred golom Bečeja

-I ovu utakmicu su karakterisale oscilacije u igri. To je razumljivo kad se zna da imamo igrače od 14 i 15 godina, a da je prosek ekipe 17 godina. Imajući to u vidu, prezadovoljan sam odnosom prema radu, utakmicama i postignutim rezultatima. Lane smo odustali od Prve A lige, jer smo procenili da je ovoj mladosti potrebno da kroz utakmice nižeg stepena takmičenja stiču iskustvo. To smo dobili, jer smo iz utakmice u utakmicu delovali kao tim, i sada ćemo igrati u prvoligaškom A karavanu, jasan je trener Bečejaca Goran Krstonošić.

S obzirom na mladost igrača, koje čekaju vršnjačka takmičenja u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, neće se, posle zapaženog uspeha u tek završenoj sezoni, prestajati sa radom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име