Bečej – Valis 93 9:3 (3:1, 1:1, 0:0, 5:1)

Plivalište zatvorenog bazena OSC „Đorđe Predin Badža“. Gledalaca: 100. Sudije: Vladimir Dvornić (Subotica) i Marko Ivanović (Beograd). Igrač više: Bečej 13 (1), Valis 93 9(3). Peterci: Bečej 0, Valis 93 1(0).

Bečej: Palotaš (12 odbrana, 1 peterac), Korovljev 2, Brkljač 1, Naćuk 3, Filipović, Mesaroš 2, Terzić, Cvetić 1, Popović, Dobožanov, Drobina, Kuprešak, Matijašević.

Valis 93: Spasojević (12 odbrana), Nešković, Janošević, Radulović, Beljić, Pelemiš, Gligorijević, Popović 1, Luka, Đorđević 1, Bulajić 1, Ilić, Nasev.

Momci sa Tise nastavljaju pobedonosni niz i sada su se izjednačili u bodovima sa vodećim Singidunumom i Valisom 93, kojeg su u poslednjem kolu prvog dela prvenstvene trke prvoligaškog B karavana savladali s ubedljivih 9:3. Već u prvoj četvrtini Bečejci su pokazali s kakvom namerom su ušli u utakmicu i rešili taj period igre rezultatom 3:1. Mladi Viktor Mesaroš je načeo mrežu rivala, nastavio je Stefan Naćuk, a u ovoj utakmici kapitan Vladimir Cvetić je bio strelac trećeg gola. Valjevci su se u drugoj četvrtini trgli i atakovali ka golu domaćina, ali je odbranivši 7 šuteva u okvir gola briljirao mladi Gergelj Palotaš, i tako „razoružao“ rivala, a saigračima dao „vetar u leđa“.

Istina to se nije osetilo u drugoj i trećoj četvrtini, ali su stvari došle na svoje mesto u poslednjoj četvrtini, koju su Bečejci dobili rezultatom 5:1. Mada su gosti, posle 12 i po minuta postigli gol i smanjili na 4:3, usledila je serija od 5:0 domaćih. Opet je Mesaroš načeo protivnika, onda je Vladimir Korovljev sa dva efektna pogotka rešio pitanje pobednika, da bi braća, Miloš Brkljač i Stefan Naćuk, završili golgetersu seriju. Bilo je sijaset lepih akcija, pogotovo odbrana Palotaša, čak je u prvoj četvrtini, kod 2:1, okrznuo loptu kod peterca Valjevaca i lopta se odbila do stative i nazad njemu u ruke. U drugom periodu je, ponavljamo, briljirao. Ipak, izdvajamo poslednju akciju zahuktalih Bečejaca, koja je materijalizovana za konačnih 9:3. Mesaroš je presekao napad gostiju, isplivao kontru, potom pronašao Dobožanova na suprotnoj strani igrališta, a ovaj nije šutirao na gol, mada bi mnogi to uradili, već je lukavo vratio pred gol usamljenom Naćuku i gol je bio neizbežan.

Međutim, nije sve bilo sjajno, kao što rezultat pokazuje. Igra sa igračem više bila je katastrofalna. U 13 navrata su Bečejci imali brojčanu prednost u vodi, a samo je Naćuk u drugoj četvrtini materijalizovao. Znači, ima na čemu da se radi u pauzi posle prvog dela prvenstvene trke. Razumljivo, jer je ekipa veoma mlada.

Trener Svetozar Marković uz savete predsednika kluba Gorana Krstonošića imaće pune ruke posla u narednih mesec dana, koliko pauza traje zbog nastupajućeg Evropskog šampionata u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име