Dopunile kolekciju trofeja: Vaterpolistkinje Bečeja sa peharom i medaljama
Dopunile kolekciju trofeja: Vaterpolistkinje Bečeja sa peharom i medaljama

Finalni turnir kupa Srbije za vaterpolistkinje 2008. godišta

Trofej kupa Srbije za vaterpolistkinje uzrasta 2008. godišta i mlađe u sezoni 2022/2023. osvojile su Bečejke. Izabranice trenera Daniele Ćuk ubedljivim rezultatima savladale su beogradske rivalke, Palilulu  sa 24:6 (11:1 3:2, 3:1, 7:2) i Taš 2000 17:7 (7:0, 6:3, 3:1, 1:3), dobile zlatne medalje, a pehar će krasiti klupske vitrine. Zahvaljujući pobedi rezultatom 17:6 (1:4, 7:0, 4:1, 5:1) devojčice Taš-a 2000 su osvojile drugo mesto i okitile se srebrnim medaljama, a Paliluli su pripala bronzana odličja. Pehare i medalje u ime VSS uručio je delegat Zvezdan Kapriš iz Bečeja, a na jednodnevnom turniru u legendarnom bazenu kraj Tise sudili su Milutin Knežević iz Bečeja i Ivica Sremčev iz Kikinde.

-Samo smo potvrdili primat u ovoj uzrasoj kategoriji, jer smo u minuloj sezoni osvojile „duplu krunu“. Istina je da konkurencija nije velika i moramo sve učiniti da se baza devojčica proširi i onda iz masovnosti iskristališemo kvalitet. Ove sezone je sve krenulo ranije, jer ovu, kao i generaciju 2006. godišta, narednog leta čeka Evropsko prvenstvo, rekla nam je trener Bečejki i selektorka reprezentacije Srbije U-14 Daniela Ćuk.

Dodajmo da su novi trofej osvojile sledeće devojčice: Dunja Lovčević, Marijana Pejaković, Varvara Milićev, Jana Pejić, Marina Zelić, Maša Ćuk, Lana Perić, Aleksandra Vukas, Zoja Ratković, Petra Cvijić, Una Zelić, Ženi Horvat, Dorka Horvat, Anđela Blagojević i Anđela Konjević.

Sada je na VSS da što više promoviše ženski vaterpolo u mlađem uzrastu. Takmičarska sezona je startovala sa generacijom 2008. godišta, 3. i 4. decembra bi trebao da se održi finalni turnir kupa Srbije za devojčica 2006. godišta i mlađe, a krajem januara i za devojčice 2010. godišta. Prvenstva će, opet generacija 2008. godišta, početi u aprilu, a u maju će igrati 2006. i 2010. godište.

U želji da na vreme obave selekciju 2008. godišta i započnu prireme za Evrioski šampionat, početkom januaru će se okupiti na veoma jakom međunarodnom turniru u Bečeju.

-Pored naše selekcije 2008. godišta, imamo potvrdu dolaska tri španske ekipe, grčkog Olimpijakosa i vršnjačke reprezentacije Hrvatske, a moguć je dolazak i mađarske ekipe Senteš. Turnir bi se igrao u Bečeju od 2. do 5. januara 2023. godine i imao bi memorijalni karakter, a posvećen je jednoj od legendi bečejskog vaterpola Ištvanu Mesarošu starijem, za nas „čika Pišta“, koji je dugo godina bio trener svih ženskih selekcija Bečeja, dodaje Daniela Ćuk.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име