Sa svečanog otvaranja Memorijala „Dejan Popov“ | Foto: Vlastimir Jankov
Sa svečanog otvaranja Memorijala „Dejan Popov“ | Foto: Vlastimir Jankov

Legendarni zatvoreni bazen pod krovom „hrama sportova“ kraj Tise od petka do nedelje uveče mesto je gde se održava tradicionalni, četvrti po redu, Međunarodni vaterpolo memorijal „Dejan Popov“ na kom učestvuju dečaci rođeni 2004. godine i kasnije.

Ukupno deset ekipa iz pet zemalja podeljeno je u dve grupe, gde igraju svaki sa svakim, a u nedelju po podne i uveče igraće se utakmice za konačan plasman. Podsetimo se da pioniri Radničkog iz Kragujevca brane lane osvojeni trofej.

Pozdravne besede, posle svečanog defilea svih ekipa učesnica, takmičarima i organizatorima uputili su Zoran Popov, brat tragično nastradalog Dejana Popova po kom Memorijal nosi ime, i član Opštinskog veća zadužen za omladinu i sport Dejan Terzić. Posle intonirane himne „Bože pravde“, tri članice ovdašnjeg Plesnog kluba „Maks dens“ odigrale su solo numere po koreografiji Aleksandre Radić, čime se završio ceremonijal svečanog otvaranja trodnevnog turnira.

Mladi Bečejci u svečanom defileu | Foto: Vlastimir Jankov
Mladi Bečejci u svečanom defileu | Foto: Vlastimir Jankov

Kada su dešavanja u bazenu u pitanju, čast da otvore turnir pripala je Ljubljančanima  i Rimljanima. Deca iz „večnog grada“  minimalnom razlikom 4:3 (2:0, 2:1, 0:1, 0:1) savladala su „zmajčeke“. Drugi predstavnik Slovenije, Triglav iz Kranja, bio je uspešniji od Zemuna rezultatom 11:8 (3:2, 3:2, 3:2, 2:2), uz napomenu da su Zemunci čitavu utakmicu igrali bez rezervnih igrača. U trećoj utakmici deca valjevskog Valisa savladala su rezultatom 11:4 (4:2, 1:0, 1:1, 5:1) ekipu Aligator iz mađarskog grada Sombothelja, a  u poslednjoj utakmici prve turnirske večeri Radnički iz Kragujevca savladao je PVSC iz mađarskog Pečuja sa 17:9 (6:1, 1:3, 5:2, 5:3).

Drugog dana turnira tokom prepodneva odigrane su četiri utakmice: Roma – Valis 5:8 (0:1, 1:4, 1:3, 3:0), Zemun – Radnički  4:14 (0:7, 1:1, 1:3, 2:3), Bečej – Ljubljana 7:2 (2:0, 1:0, 2:1,2:1) i Ekran SP iz Sankt Peterburga savladao je Triglav sa 3:2 (0:0, 1:0, 1:1, 1:1).

Subotnji popodnevni program igra se po ovoj satnici: Bečej – Valis (14), Aligator – Roma (15), Ekran SP – Radnički (16), PVSC – Zemun (17), Bečej – Aligator (18), Ljubljana – Valis (19), Triglav – Radnički (20), Ekran SP –PVSC (21).

Dogovor Valjevčana pred utakmicu | Foto: Vlastimir Jankov
Dogovor Valjevaca pred utakmicu | Foto: Vlastimir Jankov

U nedelju pre podne sastaju se: Aligator – Ljubljana (8), PVSC – Triglav (9), Bečej – Roma (10) i Ekran SR – Zemun (11). Popodne su okršaji za konačan plasman na turniru. U 15 sati igra se utakmica za deveto mesto, u 16 sati je okršaj za sedmo mesto, od 17 sati održaće se meč za peto mesto. „Malo finale“ za treće mesto na programu je u 18 sati, a finale, u kom će pasti odluka o prvaku turnira, igra se u 19 sati. Posle ove utakmice obaviće se uručenje priznanja najboljima i zatvoriti turnir.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име