Finale Superkupa Evrope u vaterpolu, između Crvene Zvezda iz Beograda i Radničkog iz Kragujevca, igra se u Bečeju u subotu 30. novembra. Varoš na Tisi će te večeri, doduše na kratko, još jednom biti vaterpolo centar Starog kontinenta, ako ne i sveta, budući da će utakmica praktično odrediti klupskog šampiona sveta. [widgetkit id=94]

Duel je trebalo da se igra na neutralnom terenu, pa je zbog toga izabran Bečej. Na današnjoj (26. novembar) konferenciji za novinare povodom najave utakmice finale superkupa u ime partnera organizatora se obratio predsednik opštine Vuk Radojević, koji je podsetio na zlatna vremena kada je ovdašnji klub pre 13 godina osvojio Fajnal-for.

– Velika je čast da se organizuje ovako veliki spektakl, ali je to i velika obaveza. Bićemo dobri domaćini, budući da imamo neka iskustva iz prethodnog perioda kada je organizacija velikih sportskih dešavanja u pitanju, a uveren sam da ćemo na momenat, a i na duže, vratiti starij sjaj bečejskom vaterpolu, jer je to sport koji je promovisao ime Bečeja širom Evrope. Želim da se zahvalim klubovima Crvenoj zvezdi i Raničkom, kao i Vaterpolo savezu Srbije (VSS), sa kojima smo brzo našli zajedničke argumente da Bečej bude domaćin i organizator ovako velike utakmice, izjavio je Radojević.

Generalni sekretar VSS Nemanja Marijan je podsetio na to da se, osim što se u Bečeju odigrava ovaj susret, organizuju i pripreme raznih vaterolo selekcija, te dodao da će opštine i dalje imati podršku da učestvuje u ovakvim spektaklima.

Posle nekoliko godina dva kluba iz iste države igraju za pobednika Superkupa Evrope. Predsednik VK Crvena Zvezda Viktor Jelenić se nada da će beogradski klub uspeti da se revanšira Radničkom. Crvena Zvezda, prema rečima predsednika kluba, nastupa u punom sastavu. S druge strane, njihov rival, klub iz Kragujevca, neće biti potpun. Naime, prema rečima sportskog direktora VK Radnički Jugoslava Vasovića sigurno neće igrati Miloš Korolija koji ima povredu ramena, dok je nastup Srđana Vuksanovića pod znakom pitanja.

– Najvažnije je da ova manifestacije prođe u ferplej borbi, u najboljem redu i da je prati sportsko navijanje, da takvi sliku pošaljemo u svet, istakao je Vasović. On je, budući da je deo svoje igračke karijere proveo u varoši kraj Tise, izjavio da je prezadovoljan što je ponovo u Bečeju, gde će se posle 13 godina igrati utakmica najvećeg značaja.

Pripadnici Policijske uprave Novi Sad će u saradnji sa stanicom u Bečeju brinuti o bezbednosti. Angažovano je i privatno obezbeđenje iz Novog Sada, u cilju bezbednosti svih, rekao je Zoran Grbić, direktor Omladinsko – sportskog centra „Đorđe Predin Badža“ u čijem će bazenu dve ekipe boriti za titulu.

-Pored postojećih tribina, pozajmljene su i montažne iz Novog Sada, a biće postavljen i pokretni tunel za igrače. Prethodili su i radovi na uređenju bazenskog prostora, krečenje i uređivanje tuš kabina, a sve da bismo bili reprezentativni, izjavio je Grbić.

Borba za trofej počinje u 20 sati, a tribine na bečejskom plivalištu će te večeri moći da prime 1.000 ljubitelja vodenog sporta. Što se ulaznica na finale Superkupa Evrope tiče, prema pravilima, deo će pripasti klubovima, dok će sa delom raspolagati organizator. Prema rečima predsednika opštine Vuka Radojevića u petak će biti poznato kada će se i kako distribuirati karte za ovaj veliki vaterpolo susret, ali je poznato, kako je Radojević rekao, da će one biti besplatne. Prvi čovek najveće potiske opštine najavio je i da će u subotu, uoči utakmice, biti otkrivena bista Đorđu Predinu Badži, nekadašnjem predsedniku Vaterpolo saveza Jugoslavije i kluba Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име