Ovako je počeo vojvođanski derbi kraj Tise | Foto: Vlastimir Jankov
Ovako je počeo vojvođanski derbi kraj Tise | Foto: Vlastimir Jankov

Prema očekivanju, vaterpolisti Bečeja su pobedili u premijeri prvoligaškog A karavana kraj Tise. Okršaj sa mladom ekipom Dunava iz Novog Sada bio je vojvođanski derbi samo na papiru. Kad se skočilo u vodu, sve je bilo jasno. Ostala je samo dilema koliki će konačan rezultat biti. A on je, više nego ubedljiv, 12:4 (2:0,4:1,3:1,3:2).

Željni igre u vodi, ljubitelji vaterpola su čekali četiri minuta da vide prvi gol. Postigao ga je povratnik Aleksandar Čavić, a kod drugog gola je atraktivno asistirao drugom povratniku, sada kapitenu, Stefanu Tomićeviću. U drugoj četvrtini je novajlija iz redova subotičkg Spartaka, inače Zrenjaninac, Milijan Ćurčin sa dva pogotka nastavio seriju mladića sa Tise. Priključio se Rus Igor Afanasijev atraktivnim pogotkom tako što je lopta, posle snažnog šuta, pogodila prečku, odbila se do glave golmana gostiju i ušla u gol. Tomićević je projektilom povisio na 6:0, a onda su gosti u samoj završnicu, znači u 16. minutu postigli prvi gol, pa je golman domaćina, Novozelanđanin Benjamin Luke Gudvin, otišao na klupu, ipak, savladan.

Dogovor pre početka utakmice | Foto: Vlastimir Jankov
Dogovor pre početka utakmice | Foto: Vlastimir Jankov

U drugom delu priliku da brani dobio je Žolt Bušić, ali i svi ostali igrači prijavljeni u protokolu. Tomićević i Ćurčin su postigli po svoj treći pogodak, a mladi Viktor Mesaroš svoj prvi, uz napomenu da su i gosti jedanput pogodili mrežu. Još jedan povratnik Vladimir Cvetić je otvorio seriju golova u poslednjoj četvrtini, a završili su Tomićević i Čurčin sa po svojim četvrtim pogotkom. Gosti su postigli dva gola za konačnih 12:4.

-Sada smo zaveslaj bliže osnovnok cilju, opstanku u prvoligaškom A karavanu, jer smo savladali dva kandidata za ispadanje TENT u Obrenovcu i novosadski Dunav. Ako želimo više, a primećujemo da možemo to da uradimo, moraćemo da se potrudimo u narednim okršajima sa beogradskim ekipama. Prva na redu je idućeg vikenda Stari Grad, rekao nam je posle okršaja sa Novosađanima trener Bečejaca Goran Krstonošić.

Vladimir Korovljev u akciji | Foto: Vlastimir Jankov
Vladimir Korovljev u akciji | Foto: Vlastimir Jankov

Valja primetiti da je i ovu utakmicu sa klupe vodio Boris Terzić. Kako je Goran Krstonošić u međuvremenu položio sve ispite, sada čeka da mu ove nedelje stigne licenca i već od naredne utakmice mogao bi da sedne na klupu.

Protiv Novosađana nisu bili u sastavu iskusni Nikola Jović i Stefan Naćuk, odnosno mladi Nikola Krstonošić, pa su belu kapicu nosili: Gudvin (2 odbrane), Cvetić 1, Čavić 1, Ćurčin 4, Katić, Mesaroš 1, Kuprešak, Afanasijev 1, Vučković, Tomićević 4, Davidov, Korovljev, Bušić (5 odbrana), Velimirov.

Tokom naredne nedelje, ekipa se priprema za gostovanje Starom gradu, što znači da će biti promena u sastavu. Fond od 21 licenciranog igrača omogućava stručnom štabu mogućnost rotacije, što baš i nije vrlina ostalih rivala, pa u tome  može da bude prednost Bečejaca u aktuelnoj sezoni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име