Vaterpolisti Bečeja su pred najvažnijim izazovom u sezoni | Foto: Vlastimir Jankov
Vaterpolisti Bečeja su pred najvažnijim izazovom u sezoni | Foto: Vlastimir Jankov

Veliki deo posla je urađen, ali predstoje još dva zaveslaja do ostvarenja ovosezonskog cilja. To bi u najkraćem moglo da se kaže za vaterpoliste Bečeja, kojima predstoji učešće u plej-autu za popunu Prve A lige Srbije.

Podsećanja radi, mladići sa Tise su prvo završili grupnu fazu takmičenja grupe „sever“ na prvom mestu, onda su na završnom turniru za konačan plasman Prve B lige osvojili laskavi epitet prvaka i sada im predstoji dvomeč sa Beogradom, koji je sezonu prvoligaškog A karavana završio na poslednjem mestu.

Umesto najavljenog termina poslednjeg martovskog dana, utakmica u bazenu SRC „Tašmajdan“ igraće se prvog aprilskog prepodneva, a termin u 10.30 sati je za vaterpolo prilike, najblaže rečeno, neuobičajen!?

-Zaista neuobičajeno za naš vaterpolo. Moraćemo posebno da se pripremimo za taj dan. Ne ostaje nam ništa drugo do da poranimo, održimo trening u ranim jutarnjim satima, kako bismo fiziološke funkcije doveli u optimalno stanje i onda „za Beograd“… Lane nismo uspeli u plej-autu s istim rivalom, ali smo sada iskusniji za godinu dana i očekujem da ćemo posle niza godina izboriti povratak u prvoligaški A karavan, razmišljanje je prvog čoveka Bečeja „na suvom“, jer je predsednik kluba, i u vodi, pošto je sa svoje 44 godine najbolji igrač čitave Prve B lige, Gorana Krstonošića.

Minuli „fajnal for“ je potvrdio da veteran Krstonošić može za dva dana da odigra isto toliko utakmica na visokom nivou, pa se veruje da će imati isti doprinos i u dvomeču kroz tri dana. Jer, revanš plej – auta igra se 4. aprila u 20 sati pod krovom bečejskog „hrama sportova“. Naravno, i ostali moraju da daju maksimum u vodi, počev od sve boljeg golmana Žolta Bušića, do najmlađeg petnaestogodišnjeg Nikole Krstonošića.

Ali, nije samo utakmica plej-auta u žiži vaterpolo javnosti Bečeja, pošto se ovog vikenda kraj Tise igra još jedan turnir mladih vaterpolista, rođenih 2005. godine i kasnije. Memorijalni turnir „Dejan Popov“ za godište 2005. okuplja osam ekipa podeljenih u dve grupe, koje će igrati ligaški po bod sistemu, a u nadelju po podne su na programu utakmice za konačan plasman. U grupi A su Bečej, Zemun, Košice (Slovačka) i NRV (Nemačka), a u grupi B igraju Aligator (Mađarska), Vojvodine (Novi Sad), Novi Beograd 011 i Spartak Prozivka (Subotica).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име