Dvadesetsedmi maj upisan je zlatnim slovima u istoriji bečejskog sporta i jugoslovenskog vaterpola, jer se tog dana pre tačno 20 godina „drim tim“ sa Tise popeo na evropski presto.

Vaterpolo klub Bečej uspeo je da osvoji titulu prvaka Evrope u svom četvrtom učešću u Ligi šampiona. U utakmici sa 5.000 navijača i karnevalskom atmosferom Bečej je uspeo, savladavši ekipu zagrebačke Mladosti, da ostvari najveći san.

Povodom jubileja sa članom legendarnog sastava Bečejcem Goranom Krstonošićem razgovarali smo kraj bazena u kom je sa saigračima osvajao titule, a danas radi sa njegovim naslednicima. Svi su iz „drim tima“ bili su virtuozi u vodi, poput vidre koja je bila klupska maskota. Devetorica su nosila kapicu reprezentacije Jugoslavije, dvojica Mađarske, a preostala četvorica su bili natprosečni klupski igrači sa kasnijom zavidnom inostranom karijerom.

Današnji vaterpolo klub u Bečeju radi u istim uslovima, ali sa daleko manjom finansijskom i logističkom podrškom, u skladu sa tim su i rezultati. U bazenu vredno treniraju vaterpolisti koji nisu ni rođeni kada je klub bio u samom evropskom vrhu.

Pre nekoliko godina je odlučeno da se napiše klupska monografija povodom sedam decenija postojanja. Zadatak je poveren novinaru Vlastimiru Jankovu, koji je u vreme najvećeg uspeha bio portparol i urednik lista „Vaterpolo“. Tokom pisanja Jankov je smestio između korica monografije „Od Kanala do evropskog vladara“ sedam decenija života kluba.

Na obeležavanju dva značajna jubileja u avgustu – sedam decenija kluba i dve decenije od ostvarenja sna svih generacija, biće pozvani, između ostalih, svi članovi „drim tima“. Biće to prilika da se ponovo druže i prisete slavnog dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име