Sudeći prema rezultatu „majstorice“ u plej autu za popunu Prve A lige, vaterpolisti Bečeja su bili pravi „šegrti“ u okršaju sa ekipom TAŠ. Konačnih 16:7 (2:1,3:1,4:3,7:2) na najbolji način potvrđuje ovako smelu konstataciju.

Podsećanja radi, u prvoj utakmici Beograđani su slavili u vodi svog legendarnog bazena Tašmajdan sa 17:11, a Bečejci su pobedili u revanšu pred svojim navijačima rezultatom 10:8. Prema tome, TAŠ će i dalje igrati u Prvoj A, a Bečej u Prvoj B ligi. Ko zna, možda je to i najbolji epilog za Bečejce u doigravanju za viši stepen takmičenja. Ipak je sadašnji sastav Bečeja mlad i još uvek nedovoljni iskusan za okršaje koji su u prvoligaškom A karavanu. Nova sezona je prilika da se klub testira u svim segmentima, od igračkog pogona, koji će steći nova iskustva i biti daleko uigraniji, preko trenera Svetozara Markovića, kojem je ovo bio debitantski rad na užarenoj trenerskoj klupi, do rukovodstva kluba.

Dodajmo da je Bečej u poslednjoj utakmici sezone igrao u sledećem sastavu: Palotaš, Korovljev, Brkljač, Naćuk, Dobožanov, Mesaroš 1, Kuprešak, Cvetić 3, Popović 2, Afanasijev, Drobina, Filipović, Velimirov.

Na kraju dodajmo daje u drugom paru plej auta Valis 93 iz Valjeva bio superioran u okršaju sa podmlađenim sastavom kikindskog ŽAK-a i iduće godine će Valjevci igrati u prvoligaškom A karavanu, a Kikinđani će se priključiti Bečejcima u Prvoj B ligi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име