Selektor Aleksandar Anastasijević kraj ivice bazena savetuje mlade vaterpoliste
Selektor Aleksandar Anastasijević kraj ivice bazena savetuje mlade vaterpoliste

Vaterpolistkinje i vaterpolisti Srbije 2006. godišta nalaze se u Bečeju na pripremama za Evropski šampionat U-15. Kraj Tise će ostati do 14. juna.

Najvažniji ispit ovog leta devojke čeka u mađarskom gradu Sentešu od 27. juna do 4. jula, a dečake u portugalskom gradu Loule od 4. do 11. jula.

-Izabrali smo Bečej za mesto priprema, jer pruža optimalne uslove za rad. Na raspolaganju su nam otvoreni i zatvoreni bazen, teretana, smeštaj i ishrana su u najbližem okruženju, grad je miran… Idealno. Na nama je da to iskoristimo i što bolje se pripremimo za ono što nas ovog leta očekuje. U Bečeju ćemo biti do 14. juna, potom putujemo za Crnu Goru, gde ćemo od 17. do 20. juna igrati na turniru u Budvi, a učestvovaće, uz domaćine i nas, Italija, Mađarska, Nemačka i Hrvatska. Potom ćemo raditi nedelju dana u Beogradu, a na tri dana će nam u gostima biti vršnjačka selekcija Crne Gora radi sparingovanja i onda zajedno putujemo za Portugaliju, gde se od 4. do 11. jula održava Evropsko prvenstvo. Tek čekamo žreb da saznamo s kim smo u grupi, ali naš cilj je da izborimo što bolji plasman i potvrdimo rejting koji Srbija ima u evropskom vaterpolu, rekao nam je selektor reprezentacije U-15 Srbije Aleksandar Anastasijević.

Selektoru u radu sa 22 kandidata za reprezentaciju na pripremama u Bečeju pomažu Dejan Božić, Mlađa Marinković, kondicioni trener Nemanja Ličanin i Vladimir Milanović zadužen za rad s golmanima. Pored trenera Dejana Božića, na zvaničnoj listi kandidata za odlazak na EŠ je i igrač Bečeja Luka Bošković.

Istovremeno, selektoru ženske selekcije U-15 Zoranu Mihajlovskom u radu pomažu kondicioni trener Andor Šulc, trener golmana Miroslav Tomović, te tri dame, Eltina Dimitrijević, Aleksandra Dunđerski i Daniela Ćuk.

Mlade Bečejke na pripremama selekcije U – 15
Mlade Bečejke na pripremama selekcije U – 15

-U Bečeju će nam se od 11. do 13. juna priključiti selekcija Hrvatske i, posle sparniga sa njima, od 16. do 19. ovog meseca boravićemo u Sentešu i sparingovati sa Mađarskom. Ostatak priprema realizovaćemo u Beogradu, a 27. juna krećemo za Senteš, gde će nam u grupi rivalke biti selekcije Španije, Italije, Holandije i Izraela. Teška grupa za nas kojima je ovo premijerno takmičenje. Ostaje nam da se što bolje pripremimo i vidimo gde smo u odnosu na ostale evropske zemlje u ženskom vaterpolu, veli selektor vaterpolistkinja U-15 Zoran Mijalkovski.

Stručni štab ženske selekcije ima dve Bečejke, Aleksandru Dunđerski, koja vodi TAŠ 2000 i trenera Bečejki Danielu Ćuk, ali i pet devojčica je na pripremama.

Deo stručnog staba ženske slekcije Andor Šulc, Daniela Ćuk i Aleksandra Dunđerski
Deo stručnog staba ženske slekcije Andor Šulc, Daniela Ćuk i Aleksandra Dunđerski

-Na zvaničnom spisku kandidatkinja za selekciju U -15 su golmanka Lila Moro i igračice Aleksandra Vukas i Elena Ćuk, ali na proširenom smo uključili još golmanku Irenu Muči i igračicu Gabrielu Erdeg, kako bi, kad su već pripreme u Bečeju, sticale iskustvo za kasnije, pojasnila nam je Daniela Ćuk.

Dodajmo da ovo nije kraj saradnje VSS i Bečeja, koji će ovog leta biti baza VSS za rad s mlađim selekcijama. Po završetku aktivnosti generacije 2006, stižu selekcije 2007. i 2008. godišta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име