Povodom renoviranja Pozorišnog kluba večeras (27. septembra) 21 sat nastupa poznati beogradski sastav „Jarboli”, a ulaz na koncert je besplatan. Iz Gradskog pozorišta Bečej za naredni period najavlju još nekoliko interesentnih i poznatih sastava koji ne baš često nastupaju u varoši kraj Tise. Za novembar pripremaju i iznenađenje, pa će nastup jednog od najvećih muzičara sa ovih prostora oduševiti generacije ljubitelja dobrog zvuka.

 

– Odlučili smo se da našim posetiocima priredimo besplatan koncert sjajnih „Jarbola” i da tako obeležimo otvaranje sezone u klubu, koji je u novom ruhu. Srećni smo što 25. oktobra možemo da ugostimo i sastav „Rebel Star”, čiji će koncert takođe biti besplatan. U pitanju je fantastičan bend koji je letos nastupio na daleko poznatom festivalu „Siget” u Budimpešti, a valja istaći i to da tu svira i naš Bečejac Milan Glavaški. Za novembar pripremamo pravu „poslasticu”. Iako još ne želimo da otkrijemo o kome se radi, mogu samo da nagovestim da je u pitanju živa muzička legenda i umetnik evropskog kalibra, a čiji će nastup, uz standardnu pratnju takođe vrhunskih muzičara, obradovati naše sugrađane, i one stariji, ali i mlađe, izjavio je za portal MojBečej direktor pozorišta Zdravko Petrović.

O „Jarbolima”

„Jarboli” su grupa iz Beograda nastala 1992. godine, koja sama sebe žanrovski označava kao „istočnoevropski rokenrol“, a slušaoci je svrstavaju pre svega u široku oblast indi popa. Članovi u vreme nastajanja bili su Daniel Kovač (gitara i glas), Boris Mladenović (gitara i glas), Žolt Kovač (bas gitara) i Nemanja Aćimović (bubnjevi), dok im se Sonja Lončar (klavijature) priključila desetak godina kasnije, dok je Daniel odsluživao vojni rok. Za sobom imaju desetak izdanja među kojima su najznačajnija: Čizmanoga (1996, samizdat u 50 primeraka, Reizdanje 2003), Dobrodošli (1999), Samo ponekad (2000), Suvišna sloboda (2001), Uslovna sloboda (2003), Jedan čovek jedna rezolucija (2005), Buđanje proleća (2006), koja su izdavana od strane B92 i Odličnog hrčka, i Zabava (2011, Odličan Hrčak).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име