Gužva pred golom
Gužva pred golom

Posle dvodnevne pauze zbog Božićnih praznika, bečejski turir u malom fudbalu se nastavlja. Večeras se igra deseti dan. Na programu je šest utakmica, od koji je jedna u konkurenciji veterana, koji počinju sa eliminacionom fazom. Prvi će četvrtfinalnu utakmicu igrati Fortuna – NK Automobili (20,00).

Kad smo već kod veterana, dodajmo da su u grupnoj fazi odigrane 24 utakmice i postignuta su 43 gola, što i nije neka efikasnost. Ali, nisu utakmice u veteranskoj konkurenciji bile nezanimljive. Naprotiv. „Krivci“ što je bilo, relativno, malo golova su kvalitetni golmani. Još jedanput se potvrdilo pravilo da „što su stariji, to su bolji“. Pomenimo samo Miloša Andrića (Fortuna), Danijela Vojnovića (FK Vojvodina), Tibora Erega (NK Automobili), Dalibora Miljevića (Kafe Fabrika), Željka Nikolića (Laser Wash)… A što se strelaca tiče, sa po tri postignuta gola najefikasni su Milan Ivanović i Saša Plavšić (Full Feel), odnoso Čaba Hegediš (Gladijator Maksimus)..

Kad smo već kod statistike, dodajmo da su do sada u seniorskoj konkurenciji odigrane 82 utakmice i postignuto je 192 gola. Ima i ovde dobrih golmana, pogotovo što neki od veterana brane i za seniore, ali su igrači mlađi, pokretljiviji i snalažljiviji pred golom, pa otuda i bolja ekikasnost na njihovim utakmicama.

Sa jedne od brojnih utakmica bečejkog turnira
Sa jedne od brojnih utakmica bečejkog turnira

Međutim,  u seniorskoj kategoriji prosek kvare dve utakmice, koje su završene najnepopularnijm rezultatom 0:0, u grupi A Autoservis Obradović – Mistik laminati i u grupi C Gringosi – RTV. U dosadašnjem toku turnira, najefikasniji senior sa osam postinutih pogodaka je Dragan Borić (Autoservis Obradović), dva manje postigli su: Robert Ileš (Papa Pub), Nikola Janić (Mistik laminati), Davor Sabo (Knjigovodstvena agencija Enter), zatim sa pet golova slede Nemanja Bursać (Gringosi), Bratislav Jelić (Autoservis Kudrić), četiri Luka Dragnić (Leteći Holanđanin), Milan Milivojev (Knot Autofleks), Nikola Tomić (Fortuna Sukur Metal)…

Evo i večerašnjeg programa. Od 17 sati sastaju se Agromaus (Nadalj) – SN Stefanov (Stajićevo), u 17,45 igraju SN Stefanov – Propale nade, za 18,20 zakazana je utakmica Čajkini asovi – Leteći Holanđanin, od 20,00 igraju veterani Fortuna – NK Automobili i sve se završava utakmicom od 20,45 Knot Autofleks – Bombata Fast Fud (Bačko Petrovo Selo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име