Miloš Jocović, Mladen Jerotjević i Predrag Beljević zaduženi su za interpretiranje fudbalskih pravila | Foto: Vlastimir Jankov
Miloš Jocović, Mladen Jerotjević i Predrag Beljević zaduženi su za interpretiranje fudbalskih pravila | Foto: Vlastimir Jankov

Posle četnaestodnevnih borbi, večeras se igraju polufinalne utakmice bečejskog Zimskog turnira u malom fudbalu.

Osam ekipa traži mesto u dva finala – veterana i seniora.

Program večerašnjih utakmica počinje od 18.30 sati. U prve dve utakmice igraju veterani, a druge dve seniori. Večerašnji program otvaraju bečejska Konama i Autoservis Kudrić iz Bačkog Gradišta, a od 19.15 snagu će odmeriti Gradina Eurokomerc iz Temerina i Pekara Perke iz Siriga.

Seniori počinju od 20 sati i u prvoj utakmici sastaju se RTV iz Novog Sada i lanjski pobednik Pet prijatelja iz Temerina. Drugu polufinalnu utakmicu od 21 sat igraju Juteks iz Srbobrana i Čajkini asovi iz Bečeja.

Do sada su odigrane 73 utakmice i viđeno je 574 gola. Veterani su na svojoj 21 utakmici postigli 201 gol, a seniori na preostale 52 utakmice 373 puta su zatresli mreže rivala. Takvoj efikasnosti pripomogla je odluka organizatora, OSC „Đorđe Predin Badža“, da golovi budu širine pet metara, što je olakšalo posao igračima i otežalo golmanima.

-Fudbal je igra u kojoj se cene golovi, pa je ovo bio naš doprinos poboljšanju efikasnosti na terenu i većem interesovanju na tribinama. Međutim, ne možemo se pohvaliti značajnom posetom. Hladno vreme sigurno ima uticaja na posetu turniru, pogotovo kada su u pitanju dolasci iz okolnih mesta. Nadamo se da će večeras i u sredu, kada se igraju utakmice za konačan plasman, tribine biti popunjenije, razmišljanje je u ime organizatora Atile Kasaša.

Milorad Rakić i Sonja Trajković su „ikone“ zapisničkog stola | Foto: Vlastimir Jankov
Milorad Rakić i Sonja Trajković su „ikone“ zapisničkog stola | Foto: Vlastimir Jankov

Kada je organizacija turnira u pitanju, onda, sem brojne ekipe domaćina, treba pohvaliti sudijsku trojku, Predraga Beljevića iz Futoga, Mladena Jerotijevića iz Vrbasa i Miloša Jocovića iz Novog Sada, koja je uspešno iznela teret na svojim leđima interpretirajući pravila fudbalske igre. Još dva imena zaslužuju da se pomenu. To su Sonja Trajković, čiji je zadatak da pruži prvu medicinsku pomoć u slučaju neke povrede. Srećom, nije imala mnogo posla. Najzad, Milorad Rakić Raka zadužen je za tehničku organizaciju turnira, od vođenja zapisnika, preko merenja vremena do uloge oficijelnog spikera.

Poseta na tribinama jedino nije zadovoljila ovogodišnji turnir  | Foto: Vlastimir Jankov
Poseta na tribinama jedino nije zadovoljila ovogodišnji turnir | Foto: Vlastimir Jankov

Na kraju, podsetimo da je u konkurenciji veterana učestvovalo 10, a u konkurenciji seniora 20 ekipa iz Ade, Bačkog Gradišta, Bačkog Jarka, Bačkog Petrovog Sela, Vrbasa, Kikinde, Mola, Nadlja, Novog Bečeja, Novog Sada, Siriga, Srbobrana, Temerina i, naravno, Bečeja. Pored pehara i diploma, tri ekipe u obe konkurencije dobiće i novčane nagrade. Nagradni fond u konkurenciji veterana je uplata kotizacije, a to je 50.000 dinara, a nagradni fond seniora je 325.000 dinara, pri čemu će pobednik inkasirati 250.000, drugoplasirani 50.000 i trećeplasirani 25.000 dinara. Uz to, organizator turnira će najboljeg igrača, golmana i strelca darivati robnim nagradama. Kako i dolikuje turniru s dugom tradicijom i zapaženim rejtingom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име