Nakon izvođenja u Radičeviću i u Bačkom Petrovom Selu, večeras (30. septembar) u Gradskom pozorištu Bečej na programu je predstava „Pametni stabilni fiksni kućni telefon“.

Šta je telefon predstavljao u životima naših baka i deka, šta u životima naših roditelja, a šta predstavlja danas ta mala pametna sprava koja nam okupira najveći deo vremena u toku dana i noći, predstavljaju glumci Gradskog pozorišta Bečej.

Tekst i režija pripadaju Zdravku Petroviću, a igraju Aneta Tucakov, Gordana Adamov i Srđan Kner.

-Predstava je prvobitno nastala sa namerom da se prikazuje starijim osnovcima i srednjoškolcima, što je prošlo sa dosta uspeha, uprkos činjenici da je napisana namerno staromodnim jezikom. U međuvremenu, a za potrebe igranja u okviru projekta „Inovativne usluge za poboljšanje kvaliteta života žena u opštini Bečej”, predstavu smo prilagodili i starijoj publici, a uvereni smo da mogu da je prate sve generacije. Radujemo se što smo mogli da je prikažemo i u prigradskim mestima naše opštine, kaže Zdravko Petrović.

Predstava se izvodi u okviru projekta „Inovativne usluge za poboljšanje kvaliteta života žena u opštini Bečej”. Početak je u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Ostalo je da se odigraju još dva komada, i to u Bačkom Gradištu (subota 3. oktobar) od 19 sati u tamošnjem ogranku biblioteke gde će publika moći da vidi predstavu „Emigranti“.

Čuveni poljski pisac i satiričar Slavomir Mrožek smestio je svoja dva lika iz kultne komedije „Emigranti‟ daleko od njihove zemlje i domova u jedan deo Nemačke, u iznajmljeni podrum jedne trošne zgrade.

Mladi i veoma talentovani glumci, Rade Maričić i Aleksandar Dimitrijević, koji potpisuju i režiju ovog komada, odlučili su da taj podrum zamene alternativnim prostorima pa će ovu poznatu duodramu odigrati i u prostoru Narodne biblioteke u Bačkom Gradištu.

 Predstava „Tanár úr kérem‟ bi u Bačkom Petrovom Selu treba da bude odigrana za nekoliko dana, o čemu će obaveštenje biti iz pozorišta biti poslato naknadno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име