Društvene igre se u Centru za decu i mlade igraju svakog petka već tri godine
Društvene igre se u Centru za decu i mlade igraju svakog petka već tri godine

Mladi koji se nedeljama unazad okupljaju u Centru za decu i mlade, oko aktivnosti Bečejskog udruženja mladih (BUM) nazvane „Veseli petki” imaju razlog za zadovoljstvo. Naime, sredstvima od konkursa kod Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, BUM je pazario setove društvenih igara koje će biti na raspolaganju devojkama i mladićima iz najveće potiske opštine.

Branislav Grujin petkom redovno dolazi u Centar. Kaže da su ovakva druženja odlična prilika da se, bez kompjutera, kvalitetno provede slobodno vreme. – Svakog petka nas ima sve više, svi se druži, igramo. Igramo se i stariji i mlađi. Naročito je bilo interesantno za svetski dan društvenih igara, a to druženje, i sva ostala treba zahvaliti Bojanu Pejoviću koji nam strpljivo objasni pravila igre, igra sa nama, ali, ima jednu manu, retko gubi, kaže sa osmehom Grujin i poziva i druge mlade da se pridruže. Sada BUM ima svoju kolekciju društvenih igara i to onih novijeg datuma, nastale posle 2000. godine. Kako je Pejović, pasionirani kolekcionar igara i inicijator ovakvih skupova objasnio, u slučaju ovih sadržaja nema ispadanja, svi igraju do kraja.

– Ima i raznoraznih mehanika, tema, kategorija, imamo, tako, porodične, strateške, taktičke, kooperativne, kreativne, igre spretnosti, i to sa kvalitetnim, prelepo dizajniranim i grafički primamljivim komponentama. Najvažniji razlog za ovakva okupljanja je da ljudi, bilo da vole društvene igre ili se tek upoznaju sa njima, shvate da je najlepše provedeno vreme ono koje provedete u društvu svoje porodice, prijatelja i svih onih dobronamernih osoba u razgovoru, smehu i dobrom raspoloženju, a sve to možete okupljeni oko stola uz jednu dobru društvenu igru. Zato ja volim da kažem: u svome umu budi u skladu sa godinama, a u srcu uvek ostani dete, poručuje mladi Bečejac.

Inače, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu ove godine je prvi put raspisao konkurs za sanaciju, adaptaciju i opremanje prostora za rad omladinskih organizacija, organizacija za mlade, omladinskih domova i domova kulture. Kupovina društvenih igara deo je aktivnosti na projektu bečejskih mladih čija je vrednost 225.000 dinara.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име