Az idén másodszor kaptak ajándékba magvakat a dreai Lurkóház védenceinek a szülei, az adományt tegnap vehették át a Lurkóházban.

 

A veteményeskertekbe ültetendő magvakat a Vajdasági Magyar Szövetség községi szervezete gyűjtötte, ebben komoly támogatást kaptak Szabó Józseftől, a a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap igazgatójától, de Kinka Erzsébet alpolgármester a saját családi gazdaságából is hozott ajándékba magvakat, többek között krumplit, borsót, babot, tököt, pattogatni való kukoricát.

Boja András, a Lurkóházakat működtető Poverello Alapítvány kuratóriumi tagja elmondta: ily módon tavaly segítettek először a dreai szülőkön, ez akkor Pásztor Istvánnak, a VMSZ elnökének a közbenjárásával családonként kétezer dinár értékű vetőmagcsomagot jelentett. Az volt a célunk, hogy az udvarokat ne fűvel, hanem veteményekkel ültessék be a családok – mindannyian éltek is a lehetőséggel. 2012-ben minden Lurkós gyermek négy gyümölcsfát is kapott a saját udvarába, majd tavaly április elején pedig Szabó József támogatásának köszönhetően a Lurkóháznak is jutott több mint hatvan gyümölcsfa, ezeket az udvarunkban ültettük el – mondta el Boja András.

Az idei magvakat hét dreai család között osztották szét a szervezők.

 

Forrás: Magyar szó

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име