Bečejci Ninoslav Trajković i Đorđe Ilčešin su već osmi dan u avanturi života u „jugu“ koji je stariji od njih obojice i kojim planiraju da se odvezu do daleke Mongolije, ali i da se vrate, doduše različitom putanjom.

Bečejci se redovno javljaju porodici i prijateljima, dok i sa čitaocima portala MojBečej.rs svakodnevno dele doživaljaje sa njihove avanturističko – humanitarne „ekspedicije“.

Prva zemlja u kojoj su boravili jeste susedna Mađarska, gde su, pored Budimpešte, gde su noćili, prošli brdskim predelima te zemlje, na putu do sledeće destinacije, a to su Košice u Slovačkoj, gde stižu tokom noći.

Mladi avanturisti već tokom prepodneva kreću za Krakov, a u jednom od gradova Slovačke, Prešovu imaju i prvi susret sa policijom, jer nisu razumeli da voze deonicom kojom nisu smeli zbog aktuelnih radova, pa ih policija kažnjava. Do poljske granice su bili pod udarom sitnog leda, ali „jugić” služi vozačima i dalje.

U Krakov stižu uveče, i nakon kraće potrage za slobodnim krevetima u hostelima, odmaraju se, jer ih čeka naporon put.

Nakon Krakova kreću put Aušvica, a do ozloglašenog koncentracionog logora iz Drugog svetskog rata ih prate kiša, led i slab sneg. Junaci ove priče dele mišljenje da će nakon ove posete više ceniti život. Nastavljaju potom do Varšave, gde ih oduševljavaju znamenitosti grada, ali i poseta srpskoj ambasadi.

Međutim, peti dan za Bečejce znači i sedam sati torture, budući da su na beloruskoj granici čekali sedam sati.

Ali, posle kiše stiže sunce, jer ih u Minsku, glavnom gradu Belorusije, očekuje topla dobrodošlica ambasadora Republike Srbije Veljka Kovačevića. Nakon ručka u obližnjem restoranu, ambasador ih je ugostio u svojoj rezidenciji, uz partiju šaha i večeru.

Nove doživljaje dvojice Bečejaca na putu do Mongolije očekujte uskoro.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име