Za postavljanje teških betonskih ploča trebali su znanje i snaga | Foto: Vlastimir Jankov
Za postavljanje teških betonskih ploča trebali su znanje i snaga | Foto: Vlastimir Jankov

Radni vikend entuzijasta Ekološke mreže “Panonika“ u bečejskom Goranskom parku ostavio je vidljiv trag. Kozmetički i trajni. Kozmetički se odnosi na sakupljanje smeća, uglavom pet ambalaže, i kresanje žive ograde uz pešačke staze. Trajni je vezan za postavljanje staze od starih betonskih ploča.

-Odlučili smo da se okupimo i tokom tri dana ovog vikenda radno družimo. Ima nas petnestak i vidljivo je ono što je iza nas. JP „Vodokanal“ nam je svojom mehanizacijom pomoglo da zimus izvađene teške betonske ploče, radi postavljanja nove staze od behaton ploča, premestimo da drugu lokaciju. Tako smo postojeću betonsku stazu prema Eko domu identičnim pločama produžili do letnje kuhinje, rekao nam je predsednik Ekološke mreže „Panonika“ Goran Sadžakov.

Iako je većina mladića prvi put došla u situaciju da radi popločavanje staze s teškim betonskim pločama, ipak je uspešno obavila posao i Goranski park je dobio novu stazu u dužini pedesetak metara. Pored rada, mladi ekolozi su vreme iskoristili i za druženje. Počev od zajedničkog ručka, preko popodnevnog odlaska na Tisu i vožnje čamcem do susednog Novog Bečeja.

Iskoristili smo priliku da od Gorana Sadžakova saznamo kakvom dinamikom će se raditi preostale planirane staze u Goranskom parku.

-Prva faza je urađena od ulaza u Goranski park do i oko centralne kružne rundele. Druga faza će se raditi u septembru, kada će se postaviti bočne staze u odnosu na postojeću. Ta staza će biti nešto šira, oko 160 santimetara, u odnosu na izgrađenu u prvoj fazi širine 130 santimetra. Treća faza je planirana za iduću godinu, kada će se postaviti još jedna paralelna staza uz postojeću od ulaza do kružne rundele širine 130 santimetara i nastavak, ovaj deo će biti širok 160 santimetara, do izlaza iz parka prema „hramu sportova“ i dalje gradu, zaključuje Goran Sadžakov.

Kada su već radovi u Goranskom parku u pitanju, valja dodati da su zamenjeni svi stubovi novopostavljene javne rasvete.

-Uložili smo primedbu dobavljaču stubova na njihov kvalitet, koju je on uvažio i svi stubovi, ukupno 27, su zamenjeni novim znatno jačim, saznali smo od direktora Direkcije za izgradnju Bečeja Gorana Matića.

Još ako je i svest pojedinaca, koji su uporno rušili stubove, došla „na normalu“, onda valjda više neće biti incidentnih situacija i Goranski park će biti, što i jeste, „oaza zelenila i mira“ za žitelje Bečeja sve uzrasne dobi.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име