Kako se i u jednoj nevelikoj sredini mogu osmisliti zanimljivi, i za građane privlačni turistički sadržaji, na svom primeru poslednjih godina pokazuje upravo Novi Bečej.

 

Sve je krenulo sa „Gospojinom”, da bi se danas stiglo do 22 turistička vikenda. Protekli je bio nezaboravan uz cvetanje Tise i ljubavne poruke, a ovaj će biti u znaku sportskih aktivnosti, i to ne samo Novobečejaca već i brojnih gostiju koji se sutra očekuju. Računa se da će ih na sportskim terenima na četiri lokacije biti oko 2.000 i da će uživati u brojnim sportskim takmičenjima. Nemanja Vasković, direktor Turističke organizacije je rekao da je ovo treći tradicionalni Vikend sporta. -Još jedna prilika da posetiocima iz cele Srbije pokažemo naš Tiski kej i Novi Bečej. Na četiri lokacije će se takmičiti deca pionirskih i kadetskih kategorija u trinaest sportova. Otvaranje je tradicionalno u 9.30 na Anfiteatru. Očekujemo veliki broj učesnika. Prošle godine smo imali rekordnih 1.700 takmičara. Ove godine očekujemo sličan odziv.

Od početka godine, klubovi u saradnji sa Sportskim savezom opštine Novi Bečej i Turističkom organizacijom pripremaju ovu manifestaciju. Ideja je da promovišemo sport i fer igru. Takođe, roditeljima koji imaju mlađu decu da prezentujemo sve sportove kojima mališani mogu da se bave u Novom Bečeju, kako bi ih uputili na zdrav način života, i na sport kao način života. Osnova ovog takmičenja je zapravo da naši klubovi organizuju i pozivaju svoje prijatelje iz okoline i cele zemlje. U svakoj disciplini koja će se održati tokom sutrašnjeg dana, će učestvovati jedna ekipa iz Novog Bečeja. Tako da su predstavnici svih sportova, u stvari klubovi iz Novog Bečeja, koji kao što sam rekao, uz podršku Sportskog saveza opštine Novi Bečej i Turističke organizacije, organizuju ovo takmičenje, rekao je Vasković.

Uz sve to, biće ovo prilika da se vikend provede na reci Tisi, gde uvek ima i drugih zanimljivih sadržaja. Zapravo, sve ove manifestacije su uvertira, pred onu centralnu, „Gospojinu“.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име