Promoteri turnira rekreativaca Farkaš OPEN Sabolč Albahari i Vilmoš Zavarko | Foto: Vlastimir Jankov
Promoteri turnira rekreativaca Farkaš OPEN Sabolč Albahari i Vilmoš Zavarko | Foto: Vlastimir Jankov

Teniski turnir rekreativaca po imenu „Farkaš OPEN“ održava se narednog vikenda na teniskom terenu Farkaš u Donjem gradu.

U pitanju je treći turnir na učestvuju rekreativci koji na tom terenu provode slobodno vreme. Ove godine će učestvovati devet parova, znači 18 igrača, koji su podeljeni u dve grupe.

-Starijih od 45 godina ima pet parova, a nas mlađih od te starosne granice je četiri para. Pobednik prvog turnira 2015. godine bili smo Kristian Heker i ja, a lane su trijumfovali Norbert Balzam i Čaba Hegediš. Čekamo novi par na najvišoj stepenici pobedničkog postolja sa zlatnim medaljama oko vrata, rekao nam je jedan od promortera turnira, svetski „nimero uno“ u kuglanju Vilmoš Zavarko.

A kad smo već u društvu Vilmoša, kuglanje nije moglo da bude zapostavljeno. Naravno, čestitali smo mu na osvojenom četvrtom zlatu u ekipnoj konkurenciji na Svetskom prvenstvu, a na pitanje kako je, posle izvesnog vremena i sumiranja svega, bilo u Nemačkoj, stigao je odgovor.

-Fantastično! Sve smo ih „razbili“. Samo nam je par čunjeva falilo da oborimo i svetski rekord Mađara od 4.012, jer smo mi  srušili 4.003 čunjeva. Lično sam zadovoljan sa svojih 717 čunjeva, a Igor Kovačić je oborio 718. Valja naglasiti da smo mi u odnosu na ostale mlada ekipa i vreme radi za nas, s neizbežnim osmehom na licu priča Vilika.

Zaslužio si odmor, kao i ostali članovi reprezentacije, pa kako ga koristiš?

-Aktivno. Svakog dana se nešto dešava. Idem na pecanje, igram tenis, roštiljam s društvom, imamo i obaveza oko izgradnje kuće. Ma, za čas će proći odmor i onda ponovo u kuglanu. Ali, ne žalim se. To je moja profesija i kako joj priđeš, tako će ti se vratiti, zaključuje Vilmoš Zavarko.

Dodajmo da će vikend turnir rekreativaca početi u petak, 16. juna, oko 20 sati, a sutradan će se igrati već od 8 ujutru i dok se ne završi. Po dve najbolje ekipe iz obe starosne grupe će unakrsno igrati u polufinalu, a medalje primaju tri najuspešnija para.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име