Radovi, ilustracija | Pixabay

Za podršku lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture, obezbeđeno je 2.102.000.000 dinara. Realizacijom projekata koji se odnose na izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih saobraćajnica, uključujući i biciklističke staze, poboljšava se bezbednost svih učesnika u saobraćaju, sigurnije odvijanje saobraćaja, ali se doprinosi i boljoj lokalnoj i regionalnoj povezanosti.

Ukupno 497.000.000 dinara obezbeđeno je za podršku projektima u oblasti razvoja sporta. Sredstva koja se dodeljuju po ovom javnom konkursu namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i sanacije sportskih objekata u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine, uključujući i školske sportske objekte.

U cilju poboljšanja uslova rada ustanova osnovnog obrazovanja i vaspitanja, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 73.800.000 dinara. Sredstva su namenjena za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i sanacije objekata ustanova osnovnog obrazovanja i vaspitanja u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine.

Lokalnim samoupravama je omogućeno da na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštita voda, obezbede sredstva neophodna za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i sanaciju sistema za vodosnabdevanje, pripremu vode za piće, prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda. Za realizaciju projekata u ovoj oblasti, obezbeđeno je ukupno 402.000.000 dinara.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 193.000.000 dinara za podršku projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za poslovanje, rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i povećanje zaposlenosti u Vojvodini.

Svi javni konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata trajaće do 4. februara 2021. godine, do 16 časova. Detaljne informacije o objavljenim konkursima, načinu i rokovima prijave, mogu se pronaći na internet prezentacijama Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine (www.kapitalnaulaganja.vojvodina.gov.rs) i Pokrajinske vlade (http://www.vojvodina.gov.rs ).

3 KOMENTARA

  1. Problem ove države je što je lokal siromašan, država maksimalno centralizovana, novac odlazi pre svega u Beograd, nešto i u Novi Sad, a onda oni odlučuju kome će ga dati po malo na kašičicu. Pa ko je poslušan i odan dobije malko više, a ko ne sluša dobije šipak! Naravno, kombinacije su uvek prisutne dam ti celo, pola mi vratiš, od druge pole uzmeš pola, a od druge pole nešto uradiš! Primer rekonstrukcija Zelene ulice, Dositejeve, Danila Kiša, skupocena dečija igrališta, mala Marina …
    Za komplet novo asfaltiranje dve trake Zmaj Jovine ulice u dužini od 900metara 2016 ova vlast je platila 4,8 miliona dinara bez PDV.
    2020 Asfaltiranje 980metara Zelene ulice plaćeno 135 miliona dinara. 90miliona dala Pokrajina. Doduše jesu urađeni trotoari, kolski prilazi, parkinzi i biciklistička, ali.voda, kanalizacija i toplovod nisu rađeni. Pa jel.moguće da trotoari, parkinzi, kolski prilazi i biciklistička koštaju 130 miliona? Naravno da ne! Nego je to gore navedena kombinacija!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име