Tradicionalno uključivanje u manifestaciju „Mesec borbe protiv dijabetesa“, Društvo za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej ovoga puta je obeležilo organizovanjem jubilarne desete akcije „Zdravlju u susret“.

Iako smo se pribojavali da nam loše vreme ne pokvari posao, sve je okončano u najboljem redu. Zadovoljni smo odzivom, jer se za šest sati trajanja akcije 520 sugrađana podvrglo kontroli nivoa šećera u krvi i merenju krvnog pritiska. Samo je troje prvi put otkrilo da imaju povišen nivo šećera u krvi i oni će dalje nastaviti u Domu zravlja da kontrolišu svoje zdravstveno stanje. A to je jedan od ciljeva ove akcije, pošto nemamo jasnu situaciju koliko je oblelih od dijabetesa u našoj sredini. Znamo da je oko 3.600 registrovanih dijabetičara, ali se pretpostavlja da ih je još toliko koji nisu evidentirani. Zato su ovakve provere zdravlja po meri svih, rekao nam je predsednik organizatora akcije „Zdravlju u susret“ Radoslav Ivanović.

Ovo je bila samo jedna od akcija u nizu bečejskih „šećeraša“. U kontinuitetu traje omasovljenje članstva u Društvo, jer je ono na nivou deset odsto od poznatog broja dijabetičara. Prioritet su i preventivna delovanja kroz razne vidove edukacija, pogotovo među školarcima. Biće sličnih provera bez zdravstvene knjižice i zakazivanja kod lekara. Prva u nizu će se održati tokom maja na šetalištu kraj Tise, kada Udruženje starovremenskih vozila Oldtajmer klub Bečej – Novi Bečej bude održavao smotru i moto trke starovremenskih mašina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име