Foto: Policija, sajt MUP-a
Foto: Policija, sajt MUP-a

Na području Policijske uprave u Novom Sadu, od 25. aprila do 1. maja dogodile su se 62 saobraćajne nezgode u kojima su 32 osobe lakše i teže povređene. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 3.541.000 dinara.

Saobraćajne nesreće su se dogodile zbog: neprilagođene brzine, 13, neustupanja prvenstva prolaza, sedam i tri zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.
Policija je podnela 21 krivičnu prijavu, zbog krivičnih dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a prekršajne prijave podnete su protiv 223 učesnika u saobraćaju. Izdat je 831 prekršajni nalog, iz saobraćaja je isključeno 98 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i 20 vozila zbog težih tehničkih neispravnosti.

Uprava za vanredne situacije u Novom Sadu

Od 25. aprila do 1. maja na području Južnobačkog upravnog okruga, evidentirano je 18 požara i 1 eksplozija: na građevinskim objektima (šest), na saobraćajnim sredstvima (jedna) i na otvorenom prostoru (12) .
U ovim događajima jedno lice je zadobilo teške telesne povrede, a materijalna šteta se procenjuje na oko 50.000 dinara.
Uviđajima je utvrđeno da je jedan požar izazvan namerno, a jedan požar nehatom, odnosno nepažnjom, kao i eksplozija. Rad na utvrđivanju uzroka i materijalne štete u jednom slučaju još uvek traje.
Policijski službenici Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu imali su 24 intervencije od kojih je 18 bilo na gašenju požara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име