Nepovoljni klimatski uslovi, odnosno visoke temperature za ovaj period godine, i nizak nivo vodostaja uzrok su pomora ribe na Mrtvoj Tisi kod Medenjače, nezvanični su podaci do kojih je došla redakcija portala MojBečej.rs.

Odmah po dostavljenoj prijavi, opštinska inspekcija zaštite životne sredine je istu prosledila nadležnim pokrajinskim inspekcijama i zajednički nadzor nad obalom i vodenim prostorom Mrtve Tise u Bečeju izvršen je istog dana.

– Nadležni pokrajinski inspektori su u ponedeljak, 16. maja, u zajedničkom nadzoru sa opštinskim inspektorom zaštite životne sredine i šefom Odseka izašli na teren i tom prilikom su utvrdili da opštinski inspektor zaštite životne sredine nema nadležnosti u ovom slučaju, navodi šefica Odseka inspekcijskog nadzora Ljubica Krunić u pismenom odgovoru na podnetu predstavku.

– Pokrajinski inspektori su zaključili da su u pitanju najverovatnije nepovoljni klimatski uslovi, visoke temperature za ovaj period godine, kao i nizak nivo vodostaja. Kako se površina Mrtve Tise nalazi i na teritoriji opštine Novi Bečej pokrajinska inspekcija je obišla i tu stranu obale, a o zapažanjima nadležne inspekcije bićemo naknadno obavešteni, piše u nastavku.

Podsetimo, redakcija portala MojBečej.rs je, nakon fotografija koje su objavili sugrađani na društvenim mrežama, obavestila nadležne inspekcije o pomoru ribe na Mrtvoj Tisi u Bečeju. Inspekcije su istog dana po pristigloj predstavci izašle na teren, a kako saznajemo, građani nisu ovaj događaj prethodno prijavili lokalnoj inspekciji zaštite životne sredine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име