Protokol mađarske državne uprave prepoznao je restoran „Panorama“ kao idealno mesto za pripremanje posluženja na koktelu koji će danas (1. jul) biti poslužen u Hungarikum centru u Beogradu i to povodom zvanične posete premijera te zemlje Viktora Orbana.

 

Šefu kuhinje i kuvaru pomagali su i zaposleni u bečejskom ugostiteljskom objektu, te se ne treba iznenaditi ako se meni „Panorame“ „ponovi“ , budući da gosti nisu krili recepte za delikatese koje su pripremali za prijem predstavnika visoke delegacije.

– Ovde smo pripremali hranu za oko 120 zvanica koliko će ih biti na koktelu u Beogradu u utorak. Kuhinja bečejskog restorana apsolutno je odgovorila na naše zahteve i standarde. Namirnice smo mahom nabavili u novosadskim velemarketima, ali smo pazarili i u Bečeju, rekao je Atila Farkaš, šef kuhinje. On nije želeo da odaje tačan meni, ali je otkrio da će u srpskoj prestonici biti posluženi mađarski specijaliteti, divljač, tačnije zečetina, srnetina, te guščija džigerica, ali i vegetarijanska jela.

– To što je naša kuhinja izabrana je, tako ćemo okarakterisati, splet srećnih okolnosti, kazala je Fabiola Erdeg iz „Panorama“. Njena koleginica Imelda Greguš dodaje da su delikatesi pripremani prema, za naše ukuse i u odnosu na tradicionalna jela, nesvakidašnjoj recepteturi i da ih je „fuzija i spoj ukusa“ iznenadila, ali i zaintrigirala.

– Naši gosti – kuvari nisu krili sastojke i tehniku kojom su pripremali jela, pa ćemo i mi našem meniju vrlo verovatno dodati tako nešto, kazala je Greguš i istakla da bi, posle ovog, visoki standard i mogućnosti „Panorame“ valjalo i ovdašnja sredina da prepozna.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име