Pokrajinska vlada Vojvodine je na 182. sednici održanoj 8. aprila opredelila je opštini Novi Bečej novac za izgradnju dve stubne trafo stanice. U pitanju je projekat na kom je rađeno pola godine, a trafo stanice će obezbediti pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

-Moram da kažem da su ovde učestvovala još dva sekretarijata. Sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj je dao pozitivno mišljenje na oba projekta, a sekretarijat za energetiku ih je odobrio. Konačnu odluku donela je Pokrajinska vlada, tako da smo dobili sredstva za dve stubne trafo stanice u celini, dakle, bez učešća opštine Novi Bečej. Jedna trafo stanica će biti postavljena na potezu prema brani, a služiće za osvetljavanje, odnosno napajanje električnom energijom vikendica i salaša prema Tisi. Takođe, snabdevaće i trijangl raskrsnicu, a nadam se, do kraja ove godine, i kružnu raskrsnicu koju finansiraju Putevi Srbije u vrednosti od oko 50 miliona dinara. Druga stubna trafo stanica treba da služi za napajanje električnom energijom projekat „Tisa kamp IN“, koji podrazumeva kapacitet od 25 bungalova i 100 kamp mesta na ukupnoj površini od 2,7 hektara, rekla je Tamara Ivanišević, načelnica Opštinske uprave Novi Bečej.

Turistička organizacija opštine Novi Bečej je počela sa prvom fazom izgradnje za koju je nadležno ministarstvo dalo 10 miliona dinara, a opština Novi Bečej izdojila pet miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име