Jelena i Gavrilo Vardić, vlasnici „zastave 101” koja je izgorela u kamp naselju 4. avgusta oko 3 sata ujutro, kažu da je čista sreća što rezervoar za plin nije ekslodirao, te je štetu pretrpeo samo njihov automobil.

 

 

Bračni par Vardić iz Novog Sada godinama boravi u Bečeju, najviše tokom letnjih meseci, a nemili događaj od pre dva dana ih je uznemirio i poremetio njihov odmor kraj Tise. – Bila sam budna kada sam čula da neko viče:„komšija, komšija, gore kola”. Istrčala sam i videla naš auto u velikom plamenu. Komšije su već pozvale vatrogasce. Sva sreća što plinska boca nije eksplodirala, jer je pored bio parkiran još jedan automobil, a ima i kuća okolo, priča učiteljica u penziji. Kako navode Vardići, kada su stigli vatrogasci, spasa za, nekada crveni, automobil nije bilo. Požar je lokalizovan i ugašen pre nego što je zahvatio objekte u blizini, a, takođe, na sreću, nije bilo ni povređenih. Sumnja se da je požar izazvao opušak od cigarete ubačen kroz prozor „stojadina”.

– Prozor je bio otvoren, odnosno, odškrinut, zbog visokih temperatura. Tako smo ga ostavljali četiri godine i nikad nije bilo problema, objašnjava Gavrilo Vardić, profesor istorije u penziji. – Gavrilo je zaljubljen u Tisu, ovde najviše voli da provodi penzinerske dane, a ove godine je došao još zimus, sredinom februara. On je ovde rođen, pa smo zbog toga kupili kuću u Bečeju, priča njegova supruga Jelena i kaže da, iako se njihova vikendica nalazi u samom centru Kamp naselja, umeju da se izbore sa glasnom muzikom i bukom vikendom.

– Zabarikidiramo se i tako izađemo na kraj sa bukom koja je često nesnosna i traje do kasno u jutro. Ipak, nismo se policiji žalili tim povodom, pa je ovo jedini događaj koji nas je izuzetno uznemirio, navodi Jelena Vardić.

Počinilac ovog dela još nije poznat, a istraga je u toku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име