Svi orni za turnir čiji su domaćini | Foto: V. Jankov

Lepa tradicija se nastavlja. Najstariji klub imena Vojvodina organizuje 12. Letnji turnir u svom Bačkom Gradištu. Ovoga puta će im u gostima biti Bačka 1923 iz Đurđeva, Mladost iz Turije i Preporod iz Novog Žednika.

Utakmice se igraju poslednjeg julskog i prvog avgustovskog dana.

– Održavamo uspešnu tradiciju ranijeg rukovodstva i uoči početka prvenstvene sezone organizujemo turnir koji služi da klubovi provere aktuelnu formu. Da smo bili dobri domaćini, potvrđuje i podatak da smo do sada samo jedanput trijumfovali, što ne znači da se ovoga puta nećemo uhvatiti u koštac sa rivalima i pokušati da stignemo do trofeja pobednika, veli predsednik Vojvodine Goran Kudrić i dodajući da je ovogodišnji turnir poseban iz dva razloga.

– Lane se igrao bez publike, a sada ljubitelji fudbala imaju priliku da prisustvuju utakmicama. Čak je i poželjno, jer turnir ima humanitarni karakter, pošto će se sav prihod od ulaznica i dobrovoljnog priloga usmeriti za lečenje trinaestogodišnjeg suseljana Alekse Prodanovića, koji je u martu zadobio teške povrede u saobraćajnoj nesreći na putu Bačko Gradište – Park prirode „Stara Tisa kod Bisernog ostrva“.

Prvog dana turnira od 16.30 sati igraće Vojvodina – Bačka 1923, a od 18,15 Mladost – Preporod. Sutradan će poraženi igrati u prvom terminu, a pobednici u drugom za trofejni pehar. Podsećanja radi, najviše uspeha na Letnjim turnirima u Bačkom Gradištu imale su komšije iz Bečeja. Srpskoligaš sa Tise pobedio je tri puta. Bačka 1923 iz Đurđeva je dva puta trijumfovala, a po jednom su se radovali Bajša, domaća Vojvodina, ŽSK iz Žablja, Mladost iz Turije, Njegoš iz Lovćenca i Hajduk iz Čuruga.

– Zadovoljan sam kako nam teku pripreme. Igrači su maksimalno posvećei radu, na kontrolnim utakmicama počinjemo da ličimo na ono što kroz treninge uvežbavamo. Uz to, nema povređenih, što znači da ćemo na raspolaganju imati sve igrače tokom turnira i, mada nije primarno, bilo bi lepo da pobedimo i najavimo uspešnu sezonu, rekao nam je novi trener Voše Oto Barta.

Gradištanci su do sada odigrali šest utakmica, četiri puta su pobedili i po jedanput igrali nerešeno i izgubili, uz gol razliku 17:10. Za sada u efikasnosti prednjači Ljubomir Živanović sa četiri postignuta gola, jedanput manje u listu strelaca upisao se Aleksandar Prodanov, po dva gola postigli su Davor Jelić, Nenad Kudrić i Simonović, a po jedan Martin Jelić Hubert Lukač, Miodrag Pelengić i Stjepanović.

Posle turnira, Vojvodina će se 4. avgusta sastati sa OFK Bečejom i 8. avgusta imaće „generalku“ protiv Kozare iz Banatskog Velikog Sela.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име