MojBečej, ilustracija
MojBečej, ilustracija

Juče je na većini meteoroloških stanica u Vojvodini dostignut novi rekord maksimalne temperature izmerene ikada u junu mesecu, prenosi VojvodinaMeteo.

Najviša temperatura na nivou Srbije zabeležena je danas u Smederevskoj Palanci 39.9 stepeni Celzijusovih, dok je u Vojvodini bio najtopliji Novi Sad sa okruglo 39 stepeni Celzijusovih.

Danas se tokom većeg dela dana očekuje pretežno sunčano i još uvek tropski toplo vreme. Minimalne temperature kretaće se između 20 i 22 stepeni (tropska noć), a maksimalne dnevne biće u intervalu od 33 do 3 stepeni.

U poslepodnevnim časovima očekuje se destabilizacija atmosfere, te se uz lokalno jak razvoj konvektivne oblačnosti očekuje pojava pljuskova sa grmljavinom. Ovi pljuskovi sa grmljavinom će vrlo verovatno biti praćeni i vremenskim nepogodama sa gradom, olujnim vetrom i obilnim padavinama za kratko vreme. Ove oluje verovatno neće zahvatati šira područja, ali tamo gde ovi oblaci budu prolazili može biti štete. Opasnost od jakih grmljavinskih nevremena se očekuje imeđu 16 časova, pa sve do ponoći. Oblačnost će se premeštati u jugozapadnoj i zapadnoj struji prema severoistoku i istoku, što je korisna informacija za praćenje oblaka, i gde sutra treba da vam budu uprete oči.

Više na VojvodinaMeteo pogledajte OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име