Kamp imena „Kao Robin Hud“ okupiće u Goranskom parku u Bečeju od 11. do 20. avgusta mlade iz nekoliko država sveta, kojima je, vrlo verovatno, jedino zajedničko, ljubav prema volonterizmu. Inicijator ovog interesantnog multikulturalnog skupa jeste ovdašnji Streličarski klub, koji je i domaćin kampa, ali i takmičenja na čijoj će pripremi desetak mladih raditi.

 

– S obzirom na to da mi nemamo kapacitete kako bismo adekvatno pripremili teren i sve neophodno za održavanje zvaničnog takmičenja našeg saveza, koje nas očekuje 17. avgusta, našli smo rešenje za to u vidu volonterske snage, objašnjava Zaviša Lučić, sekretar SK Bečej.

U potisku varoš stigli su jedan mladić iz Slovačke i devojka iz Kanade, dok se do kraja dana očekuje dolazak još četvoro volontera, dvoje iz Rusije, ali i Španac i Engleskinja. Svi oni, zajedno sa vođama kampa, Lučićem i još jednom volonterkom iz Beograda, boraviće narednih desetak dana u Goranskom parku.

– Ideja je da radimo na uređivanju staza, farbaćemo oznake za nadmetanje, postavljaćemo bezbedonosne barijere, dežuraće se na samom na takmičenju, pomoći Pokretu Gorana. Nama je prostorije u parku ustupilo Udruženje građana EkoBečej, pa ćemo i i hol, kao i fasada na tom objektu urediti, naveo je sekretar SK Bečej. Bečejski streličari su ovu, takoreći, međunarodnu ispomoć obezbedili uz pomoć Mladih istraživači Srbije, organizacije koja niz godina primaju i šalju volontere širom sveta.

Podršku za organizovanje ovog tabora, kako veli Zaviša Lučić, dobili su od mnogobrojnih aktera u zajednici, pa raduje činjenica, kako kaže, da se prepoznaju ovakvi događaji. Volonteri će se tuširati u bečejskom sportskom centru, obezbeđena je cisterna, pojedina privredna društva donacijama su pomogli ovaj kamp. Mada, podrške nikad dosta, apostrofirao je Lučić.

 

U nedelju stotinak streličara u Bečeju

Do održavanja prvog zvaničnog takmičenja u kalendaru Streličarskog saveza Srbije mnogo toga treba da se pripremi, ali će posla na čišćenju biti i posle podele medalja. Učešće je najavilo oko 80 streličara, od pionira do veterana, koji će doći iz svih krajeva zemlje, a do tada sve mora biti besprekorno. Kako je sekretar SK Bečej Lučić naveo, u pitanju je „fild“ takmičenje, meta se postavljaju po celom parku, a gađa se sa različite razdaljine u raznolike mete. Ovaj sportski susret je otvorenog tipa, ali klub domaćin ističe da je zbog bezbednosti posetilaca, ali i učesnika, važno pratiti upustva koja će biti postavljena.

 

{comment}

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име