Kako se prijaviti i učestvovati u volonterskim kampovima u zemlji i inostranstvu mladi iz Bečeja mogli su nedavno da saznaju iz prve ruke.

Mladi Nemac Jasper Kamp od septembra živi u Novom Sadu gde je u Volonterskom centru Vojvodine dugoročni volonter.  Iskustva tokom volontiranja u drugoj državi i kulturi i uticaj na dalji život mlade osobe, kaže, teško je izmeriti.

-Zajednica ima koristi od vašeg aktivizma. Tokom boravka u kampu možemo uređivati infrastrukturu, postoje i edukativni kampovi za decu, kao i rad sa osobama sa invaliditetom. Koristi su raznorazne nakon boravka u volonterskom kampu. Na primer, možeš da upoznaš nove ljude, radiš u internacionalnom ambijentu, savladaš nove veštine i stekneš prijatelje sa kojima možeš da ostaneš u kontaktu i sve su to pozitivne stvari, rekao nam je Jasper Kamp.

Volonterski centar Vojvodine je prava adresa za sve mladiće i devojke, ali i starije osobe, koje su voljne da svoje slobodno vreme utroše na dobrit zajednice. Programi su raznovrsni i za svakog se nađe ponešto.

Kancelarija za mlade opštine Bečej organizovala je ovu prezentaciju kako bi se što više Bečejaca informisalo i okušalo u volontiranju.

Kada biraju ove dobrovoljne aktivnosti, mladi se obično odlučuju za oblasti koje su im bliske. Tako razvijaju nove veštine, a nekad i rešavaju velike životne nedoumice, kao što je pitanje buduće karijere.

Upravo kroz dobrovoljni rad često je moguće besplatno steći stručna znanja i veštine, što je mnogo vrednije od bilo kakvog honorara. Multikulturalna sredina sa velikim turističkim potencijalnima kakva je Bečej idealno je mesto za okupljanje mladih, a to bi i trebalo da se dogodi za nekoliko meseci domaćin volonterskog kampa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име