Kante i table čekaju na ulazak u učionice | Foto: Vlastimir Jankov
Kante i table čekaju na ulazak u učionice | Foto: Vlastimir Jankov

Još se nije stišalo zadovoljstvo zbog sanacije školske zgrade, koja će za tri godine obeležiti vek i po postojanja, a u bečejskoj OŠ „Zdravko Gložanski“ su dobili novi razlog za radovanje.

Bivši „zdravkovac“ Jovan Subotički Ičke, koji već tri decenije živi i radi kao građevinski inženjer u Švajcarskoj, donirao im je 150 belih magnetnih tabli i kanti za otpatke, a tokom zimskog školskog raspusta stiže i savremeni Arhivski pokretni regal – model Kompaktus namenjen za čuvanje arhivskog materijala.

-Vezan sam za ovu školu i kad god dođem u Bečej bacim pogled ka njoj. U njoj sam stekao osnovno obrazovanje i ne bih stigao tamo gde sam sada da u njoj nisam dobio adekvatno znanje i vaspitanje. Moj otac Neca je u ovoj školi radio dve i po decenije kao majstor, pa sam navraćao u nju i kasnije. Bila mi je druga kuća. Razmišljao sam kako da se školi zahvalim za sve što mi je pružila i rodila se ideja. Obezbedio sam im prikladnu donaciju, čime će sadašnji đaci i profesori imati uslove kao njihovi vršnjaci i kolege u Švajcarskoj. Donacija će biti kompletna u januaru, do kad treba da bude završena nivelacija prostora u kojem će Arhivski regal biti smešten, a ja ću postaviti šine i sam regal. Drago mi je ako sam nešto korisno uradio za svoju školu, rekao nam je Jovan Subotički, kojeg se vršnjaci sećaju po nadimku Ičke.

Tako će sve učionice, kancelarije i hodnici škole locirane u samom centru grada, ali i isturenim odeljenjima u Radičeviću, biti opremljene belim magnetnim tablama, koje, umesto kreda, koriste flomastere i brišu se na suvo. Višak će ustupiti Tehničkoj školi, a biće ih i za neke punktove u Gradskoj kući.

Darodavcu se u ime škole zahvalila direktorka Suzana Đukić, koja je istakla da nije bez razloga prisutna krilatica „Jednom zdravkovac, uvek zdravkovac“.

-Gospodin Jovan Subotički je primer društvene odgovornosti i drugi mogu da ga slede. Iako preko tri decenije živi u Cirihu i radi u Bazelu, nije zaboravio svoju matičnu školu. Naša deca su letos dobila optimalne smeštajne uslove, sada i deo školske opreme kao vršnjaci u Švajcarskoj. Zahvalni smo mu na tome, dodala je Suzana Đukić.

Pošto je donatorski kontigent stigao kraj Tise, svi su zadovoljni. Jovan Subotički je zaboravio na sve poteškoće formalne prirode, logističke i organizacione probleme. Jer, kad je video zadovoljna lica svojih sugrađana, pogotovo mladih školaraca, uvideo je da odlaskom u Švajcarsku nije rušio mostove. Naprotiv.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име