Na hipodromu kraj Tise danas (15. septembar) su se u toku prepodneva, pa sve do ranog popodneva mogli videti vremešni dvotočkaši. Uz stare mašine, pažnju posetilaca izazvale su i propratne aktivnosti današnjeg oldtajmer susreta u najvećoj potiskoj opštini.[widgetkit id=89]

Posetioci smotre oldtajmera, koja čak četiri decenije nije viđena u Bečeju, nisu ostali ravnodušni na izgled, ali i na mogućnosti vremešnih motocikala. Najviše pažnje izazvale su trke, što je bilo i očekivano, dok je i bogati revijalni deo sigurno zadovoljio ukuse publike. Zahvaljujući donaciji lokalne samouprave, organizator ovog susreta „Oldtajmer klub Bečej – Novi Bečej“ je najboljima uručio pehare. Po tri su dobili najuspešniju u revijalnoj kategoriji kod automobila, motocikala i fijakera, odnosno u takmičarskoj kategoriji u disciplinama „kolibri“ do 50 kubika, APN od 50 kubika i 125 kubika. Prvo mesto u kod oldtajmera pripalo je automobilu Pežo 404, drugi je bio BMV alpina, a treći Audi iz 1966. godine. Pobednički pehar u reviji oldtajmera motocikala osvojio je BMV R 25/2 sa prikolicom, drugi je bio DKV skuter, a treći Moto Guzi. Geza Pap je osvojio pehar među fijakeristima, drugi je bio Robert Sili, a treći Zoran Gan. U takmičarskoj kategoriji motocikala nastupilo je ukupno 26 dvotočkaša. U disciplini „kolibri“ do 50 kubika pobedio je Isidor Mandić, drugi je bio Zoltan Berkeš, a treći Stevan Tatić. Mikloš Boja, svojevremeno šampion Jugoslavije, ubedljivo je pobedio u kategoriji APN od 50 kubika. Boja je iza sebe ostavio Rolanda Nađa, a treći je bio Aleksandar Sečin iz Sente. Naposletku, u kategoriji od 125 kubika, pobednički pehar osvojio je Đerđ Zedi, drugo mesto je pripalo Tiboru Miklošu, dok je trećeplasirani Zrenjaninac Milivoj Jovinov.

Manifestaciju su otvorili Atila Silađi ispred „Oldtajmer klub Bečej – Novi Bečej“, Gordana Džigurski direktorka Turističke organizacije Bečej“ i Goran Matić direktor JP Direkcije za izgradnju“.

Da je ovaj skup omaž minulim vremenima posvedočile su i na štandovima izložene rukotvorine spravljene tehnikama starih zanata, ali i svečani fijakeri. U muzičkom delu su nastupili limeni duvački orkestar i rok and rol sastavi Fingerbeng i MINK, pa je uz popularne numere završena ova nesvakidašnja fešta. Među štandovima starih zanata bili su i članovi BUM-a koji su za prihvatilište za pse prikupili 4630 dinara, davajući radove napravljene na kreativnim radionicama u zamenu za dobrovoljni prilog.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име