Kompanija Knot Autofleks Jug u Bečeju otvorila je danas (2. februar) novi pogon u koji je uloženo 1,3 miliona evra. Pogon u kojem će raditi 200 ljudi, otvorio je premijer Srbije Aleksandar Vučić. On je tom prilikom izjavio da je cilj Vlade Srbije da i u buduće privlači investitore i da podstiče otvaranje novih radnih mesta.

Prema njegovim rečima, „sada treba da se postaramo da novčanici građana budu puniji, što neće biti lako, ali će se ostvariti”.

Samo prošle godine Kompanija Knot Autofleks Jug beleži rast prodaje od 34 odsto, a novi kapaciteti zahtevali su novi proizvodni prostor.  Prema rečima generalnog direktora Knot Autofleks Jug Dragana Kneževa, na početku prošle godine je zaključeno da postojećih 10.000 metara kvadratnih proizvodnog prostora nije dovoljno za povećani obim proizvodnje.

-U junu je kupljena proizvodna hala površine 9.500 metara kvadratnih od Fadipa u stečaju. Prostor koji je bio u lošem stanju i koji je zahtevao ozbiljna ulaganja da bi se priveo nameni, za sedam meseci je u potpunosti obnovljen i pokrenuta je proizvodnja, saopštio je Dragan Knežev.

U 2016. godini obim prodaje dostiže maksimum: nekočionih osovina 303.000, šasija za prikolice 21.000 i blatobrana 170.000 komada.

Ukupne investicije u sve tri firme: Knot Autofleks Jug, Motorfleks i Livnice sivog liva u Čoki jeste 15,5 miliona evra, a broj zaposlenih je 570.

Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović rekao je da je opština Bečej dobar primer saradnje sa pokrajinskom i republičkom vladom čije je rezultat konkretno unapređenje industrijske zone koja privlači investiture. U protekle četiri godine bilo je značajnih ulaganja u industrijsku zonu u Bečeju, na šta je podsetio predsednik opštine Dragan Tošić.

Otvaranju proizvodne hale u Bečeju prisustvovali su i nemački ambasador Aksel Ditman, mađarski ambasador  Atila Pinter, Šandor Sabo H, direktor i suvlasnik Knot autofleks Mađarska, te Maksimilijan Knot, suvlasnik i direktor Knot GMBH Nemačka.

Pored njih, skupu su prisustvovali i Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine, Goran Knežević, ministar privrede, Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Vladimir Galić, pokrajinski sekretar za urbanizam.

Grupacija Knot proizvodi delove za autoprikolice, a matična firma se nalazi u Egštatu u Nemačkoj. Pored ćerki firmi širom Evrope i SAD, Autofleks Knot Kečkemet je najveća.

 

2 KOMENTARA

  1. Dragane, svaka ti čast. Cenim i poštujem svaki tvoj korak i potez jer si svestan da radiš za dobrobit Bečeja i njegovih građana. Želim vam svu sreću, tebi i sinu u daljem napredku i proširenju proizvodnje. Jedino me je žao što je ovo bila još jedna promocija neradnika, lopova, lažova, demagoga…(ovo se odnosi na sve prisutne osim na uvažene goste iz Mađarske i Nemačke i naravno domaćina). Sve će biti zaboravljeno čim sedne u helikopter i odleti u svoju bazu. Srećno još jednom

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име