Na dnevnom redu Skupštine opštine Bečej u utorak 18. aprila je predlog za novog predsednika opštine Bečej. Predložen je Vuk Radojević, predsednik opštine Bečej u periodu od 2012. do 2016. godine. 

Takođe, odbornik Laslo Bonifart, izabran sa izborne liste Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István – Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor 5.4.2023. godine pre isteka mandata, u pisanoj formi i u propisanom roku Skupštini opštine Bečej podneo je ostavku na funkciju odbornika Skupštine opštine Bečej na koju je izabran 24.2.2023. godine koja je neopoziva.

Odbornica Sofija Radojević, izabrana sa izborne liste Srpska napredna stranka „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ 11.4.2023. godine pre isteka mandata, u pisanoj formi i u propisanom roku Skupštini opštine Bečej podnela je ostavku na funkciju odbornice Skupštine opštine Bečej na koju je izabrana 21.08.2020. godine koja je neopoziva.

-Dana 29.3.2023. godine preminuo je predsednik opštine Bečej Dragan Tošić. Članom 50. Zakona o lokalnoj samoupravi definisano je razrešenje ili podnošenje ostavke od strane predsednika opštine, kao i pravne posledice razrešenja ili podnošenja ostavke od strane predsednika opštine koje se odnose na zamenika predsednika opštine i članove opštinskog veća. Propisano je i da o podnetoj ostavci predsednika opštine, predsednik skupštine opštine obaveštava odbornike na početku prve naredne sednice skupštine opštine, kao i da razrešenjem predsednika opštine prestaje mandat zamenika predsednika opštine i članova opštinskog veća. Shodnom primenom člana 50. Zakona o lokalnoj samoupravi, kao predsednik Skupštine opštine Bečej obaveštavam odbornike Skupštine opštine Bečej da Draganu Tošiću, predsedniku opštine Bečej prestaje funkcija predsednika opštine, usled smrti, navodi se u Obaveštenju o prestanku funkcije predsednika opštine Bečej koje je uputio predsednik Skupštine opštine Bečej Igor Kiš.

Prestankom funkcije predsednika opštine, prestaje mandat zamenici predsednika opštine Svetlani Vuletić, kao i članovima Opštinskog veća, Dalili Dujaković, Danetu Mandiću, dr Anđelku Miškoviću, Dušanu Milovanovu, Draganu Kovačev, Emeše Đere Dečov i Balažu Serdi. Oni ostaju na dužnosti i vrše tekuće poslove sve do izbora novog predsednika opštine, zamenika predsednika opštine i članova opštinskog veća.

Inače, na sledećoj sednici Skupštine opštine Bečej biće imenovani i novi članovi nadzornog odbora Toplane i to dva člana. Radi se o Zoltanu Šariju, diplomirani inženjer informatike, koji će biti na funkciji predsednika Nadzornog odbora i Tamari Cvejanov, diplomirani inženjer šumarstva, koja će biti na funkciji članice Nadzornog odbora.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име