Decu treba od ranog uzrasta učiti da poštuju prirodu i da razmišljaju kako da je zaštite. zaštitu životne sredine. Na tom putu barijere nisu ni strani jezici, a cela planeta ima isti problem na koji se mora odgovoriti što brže i efikasnije – kako održati životnu sredinu zdravom.

-Naš kreativno – ekološki program osmišljen je tako da bude dopuna školskog programa. Naše udruženje, kao i naš program, konstatno su usavršavamo, rekao nam je Zoltan Kiš, predsednik Udruženja EkoBečej. Prema njegovim rečima, učesnici radionica mogli su da pogledaju kolekciju tašni, šešira, ali i nakita, sve pripremljeno od reciklažnog materijala.

Osnovna škola „Sever Đurkić“ u Bečeju jedina je škola u najvećoj potiskoj opštini koja je uključena u međunarodnu mrežu škola AFS Interkultura. Kako su im ovih dana gosti đaci iz italijanske škole „Evanđelista“ iz gradića Pijandimeleta, a među brojne aktivnosti za njih su uvrstili i svojevrsne ekološko – kreativne radionice. Đaci italijanske škole imali su priliku i da se upoznaju sa ćirilicom, te da nauče da napišu svoje ime tim pismom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име