Jedna od divljih deponija u opštini, u Bačkom Petrovom Selu | Arhiva
Jedna od divljih deponija u opštini, u Bačkom Petrovom Selu | Arhiva

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine na konkursu je opredelio osam miliona dinara za programe zaštite životne sredine u 2016. godini. Među opštinama koje su dobile sredstva su i opština Bečej i Novi Bečej. 

Resorni sekretar Galić je u Pokrajinskoj vladi potpisao ugovore sa predstavnicima osam lokalnih samouprava, kojima su odobrena bespovratna sredstva za sufinansiranje njihovih projektnih aktivnosti, čija ukupna vrednost iznosi osam miliona dinara.

Reč je o konkursu namenjem za rešavanje problema neadekvatnog odlaganja otpada – sanacije i rekultivacije postojećih deponija i degradiranih površina. Priliku da na ovaj način reše deo svojih problema, a na osnovu ispunjenih kriterijuma sačinjenih za opštine i gradove su: Irig, Bečej, Kikinda, Novi Bečej, Senta, Sremski Karlovci, Čoka i Novi Kneževac.

 Sredstva su obezbeđena rebalansom budžeta AP Vojvodine za ovu godinu.

Za narednu godinu se planira izdvajanje više novca za rešavanje problema divljih deponija, kojih u Vojvodini ima 600, od čega 250 velikih treba ukloniti do 2028. godine.

Bespovratna sredstva koje je dobila opština Novi Bečej biće iskorišćena za čišćenje deponije u Bočaru.

Foto: Ilustracija

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име