Hromiš i Reljin | Portal MojBečej.rs
Hromiš i Reljin | Portal MojBečej.rs

Porodica Hromiš i Aleksandar Reljin ni posle više od šest meseci nisu dobili odgovor na žalbu upućenu opštinskoj inspekciji na kvalitet usluga Javnog preduzeća „Toplana“ Bečej.

Sa druge strane, Hromiši su pre 20ak dana dobili od javnog preduzeća opomenu pred izvršenje zbog neizmirenih računa, a Reljin predlog za reprogram duga, iako su, i jedni i drugi, tokom zime imali hladne radijatore, odnosno nisu se grejali na „toplanu“. Uprkos svemu tome, Hromiši su bečejskoj „Toplani“ dužni 15.000 dinara, a Reljin čak 22.800 dinara.

Sagovornici iz naše prethodne reportaže (pogledajte OVDE) redovno izmiruju svoja dugovanja, ali za usluge i dobra koja su koristili, što sada nije slučaj.

Danijel Hromiš se obratio javnom preduzeću „Toplana“ pismom u kom navodi da ne planira da duguje novac, iako, ponavlja, nema za šta da plati.

-Ukazujem vam na to da opština Bečej još uvek nije odlučila po žalbama na vaše odluke po reklamacijama podnosioca na račune za oktobar i novembar 2020, te da prema tome još uvek nema uslova da se zaključuje sporazum o izmirenju potraživanja jer drugostepeni organ još uvek nije doneo odluku da li potraživanja postoje ili ne. Kao podnosilac žalbe nisam ni na koji način u mogućnosti da utičem na tok i efikasnost žalbenog postupka pred opštinom, navodi se, između ostalog,  u pismu Danijela Hromiša upućenog javnom preduzeću.

Portal MojBečej.rs tražio je odgovore na pitanja od opštinske inspekcije koliko je žalbi ovog tipa bilo i šta se dešava sa onom stanara iz Glavne 86.

-Uvidom u evidenciju komunalne inspekcije, korisnici komunalnih usluga nisu inspekciji podnosili predstavke u traženom periodu (od 2018. do 2021. godine) vezano za kvalitet pružanja komunalnih usluga od strane vršilaca komunalnih delatnosti, elektronskim putem ili na drugi pogodan način.

Isto tako, uvidom u evidenciju kompletnog odeljenja u periodu od 2018. do 2019. korisnici komunalnih usluga nisu podnosili predstavke odnosno žalbe vezano za kvalitet pružanja komunalnih usluga od strane vršilaca komunalnih delatnosti. Od 2020. do 2021, tačnije krajem decembra 2020. godine, podnete su dve žalbe, obe od korisnika sa adrese Glavna 86 Bečej, a vezano za rad JP „Toplana“. S tim u vezi, postupa se po jednoj, dok se druga neće razmatrati jer je podneta na ime korisnika, ali bez potpisa i podataka o korisniku. Što se tiče žalbe koja je u postupku, sa rešavanjem iste se kasnilo zbog situacije sa kovid-om, a samim tim radom sa smanjenim kapacitetom (u periodu od januara do sredine aprila odeljenje je radilo sa trećinom kapaciteta zbog obolelih od kovid-a i izolacije). Žalba je pravovremeno uložena i u proceduri je, navodi  u odgovoru Daniela Doroslovački, načelnica Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, imovinsko – pravne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor.

Razočaran i u to što on ni njegove komšije nisu dobili odgovor na žalbe, kao osnovni instrument zaštite prava potrošača, Aleksandar Reljin za portal MojBečej.rs kaže da će platiti dug koji mu se pripisuje, budući da je dobio sporazum o pristupanju i isplati duga. Dalju borbu za zaštitu svojih građanskih prava nastaviće ostalim raspoloživim pravnim i drugim sredstvima.

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „U fokusu: Pravo građana, obaveza vlasti“ koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име