Odbornici Skupštine opštine Bečej danas su, na 27. sednici lokalnog parlamenta, za 20 minuta usvojili svih 10 tačaka dnevnog reda.

Tako je, između ostalog, usvojena Odluka o sprovođenju Javnog konkursa za imenovanje direktora JP „Vodokanal“ Bečej, budući da mandatni period trenutno imenovanog direktora, u trajanju od četiri godine, ističe počektom novembra, kako se navodi u obrazloženju.

Dnevni red je i ovoga puta dopunjen sa dve nove tačke samo dan pred zakazanu sednicu, što je čest slučaj u ovom sazivu, a koji nepovoljno utiče na rad mehanizma „Građanska stolica“ i onemogućava participaciju građana u radu lokalnog parlamenta.

Zašto se tačke dnevnog reda dodaju samo dan ili dva pred sednicu, pitali smo predsednika SO Bečej Igora Kiša koji za portal MojBečej.rs kaže da nije u pitanju nova praksa.

– Nije nova praksa. Poslovnik Skupštine opštine to dozvoljva. To što se dopunjuje dnevni red zavisi od Opštinskog veća. Time što dopunjujemo dnevni red, mi ne kršimo Zakon, ni naš Poslovnik. U smislu „Građanske stolice“ to nije najbolji način, ali šta je tu je, navodi Kiš.

Na pitanje novinara zašto rad skupštine nije transparentan, odnosno zašto se materijali za sednice ne objavljuju na zvaničnom sajtu opštine kako bi zainteresovani građani pravovremeno imali mogućnost da se informišu o dnevnom redu, a samim tim i prijave za učešće u mehanizmu „Građanska stolica“, predsednik SO Bečej Igor Kiš kaže da je u pitanju nedostatak kadrova u odseku za informatiku, za šta još nisu našli rešenje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име