Radoslav Sretenović: Foto | „Medija centar Beograd“
Radoslav Sretenović: Foto | „Medija centar Beograd“

Koalicija za nadzor javnih finansija poziva guvernerku Narodne banke Srbije Jorgovanku Tabaković da građanima odgovori na sledeća pitanja:

1. Koji je osnov i razlog radnog angažovanja doskorašnjeg predsednika Saveta Državne revizorske institucije Radoslava Sretenovića u Narodnoj banci Srbije na radnom mestu glavnog internog revizora, od 7. maja 2018. godine, s mesečnom platom od 173.000 dinara?

2. Da li joj je poznato da je Radoslav Sretenović stekao uslov za starosnu penziju februara 2018. godine?

3. Da li joj je poznato da je Narodna banka Srbije subjekt revizije koju sprovodi Državna revizorska institucija na čijem je čelu do 25. aprila 2018. godine bio Radoslav Sretenović?

4. Da li joj je poznato da je članom 38. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije propisano da funkcioner kome je prestala javna funkcija, dve godine po prestanku funkcije ne može da zasnuje radni odnos, odnosno poslovnu saradnju sa pravnim licem, preduzetnikom ili međunarodnom organizacijom koja obavlja delatnosti u vezi sa funkcijom koju je funkcioner vršio, osim po dobijenoj saglasnosti Agencije?

5. Da li joj je poznato da radno angažovanje Radoslava Sretenovića protivno navedenoj zakonskoj zabrani predstavlja frapantan primer sukob interesa koji, po automatizmu, povlači pitanje njene moralne i krivične odgovornosti?

Ohrabrujemo guvernerku Jorgovanku Tabaković da hitno odgovori na postavljena pitanja i građanima Srbije pojasni zbog čega tačno je za njih dobro da svakog meseca izdvoje 173.000 dinara za protivzakoniti angažman penzionera u sukobu interesa.

Koalicija za nadzor javnih finansija

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име