Interesovanje za školu plivanja na bazenima u Bečeju, namenjenu pre svega deci iz Bačkog Petrovog Sela, na inicijativu profesora sporta i fizičke kulture iz tog mesta Endrea Hegediša, ne jenjava, naprotiv.

Prošle godine 150 polaznika i čak 90 iz najvećeg sela bečejske opštine savladalo je osnove plivanja i imalo priliku da usavrši tehnike i stilove. Ove godine je epidemija virusa ograničila broj dece koja su 10 dana vredno pohađala školu plivanja uz podršku stručnjaka – profesora fizičke kulture i trenere plivanja.

Podeljeni u šest grupa, u kojima radi 10 instruktora, 60 dece, a čak 45 iz sela, uzrasta od četiri do 15 godina savladalo je jednu od važnih životnih veština, a sve to uz podršku lokalne samouprave.

-Izuzetno je važno da deca iz naseljenih mesta naše opštine nauče da plivaju jer nemaju svi priliku da borave na bazenima, gde je bezbednije za njih, jer ima spasilaca. Mnoga su, kao u Bačkom Petrovom Selu, upućena na reku, stoga je važno da se znaju da plivaju, rekao je jedan od instruktora u školi plivanja Goran Strajnić.

Iako se ovogodišnji ciklus završio, a deca spremna da uživaju u čarima leta i provodeći vreme na Tisi ili bazenima, već se planira naredni koji će, osim polaznika iz Bačkog Petrovog Sela i Bečeja, uključiti i decu iz drugih sela bečejske opštine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име