Krajem ove nedelje u Radičeviću će biti organizovana proslava povodom dana sela. U organizaciji manifestacije učestvuju mnogi, pa će i program biti raznovrstan.

 

 

Manifestacija, koja će obuhvati mahom kulturna, ali i takmičarska predstavljanja, počinje u petak 20. i traje do nedelje 22. septembra. Prvo će se u petak u 17 sati kod crkve Presvete Bogorodice služiti parastos posvećen Milanu Vujnoviću. Nakon toga će u ogranku Narodne biblioteke u tom mestu biti organizovan kulturno – umetnički program, čiji je početak predviđen za 17.30. Specijalni gost ovim povodom je omiljeni i jedan od najizvođenijih dramskih pisaca u Srbiji Tode Nikoletić. Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za 19.30 sati, a publici će se predstaviti deca iz zabavišta u okviru performansa, a na programu je i predstava Dramskog studija Feniks ’95.

Drugi dan manifestacije u ovom naseljenom mestu opštine Bečej počeće turnirom u malom fudbalu, nazvanom „Čikerija open“, a prvi susret zakazan je za 10 sati na mesnom fudbalskom stadionu. U podne će se seći slavski kolač, dok je za večernji deo programa predviđen koncert. Tako će se od 20 sati prisutnima predstaviti, domaće, Kulturno – umetničko društvo „Branko Radičević“, a program će obogatiti i brojni gosti.

Treći, i ujedno poslednji, dan manifestacije rezervisan je za dresuru pasa na fudbalskom stadionu „Mladost“, a posetioci će moći da vide tehnike svojevrsnog vaspitanja pasa. Početak ovog interesantnog događaja zakazan je za 10 sati, a dva sata kasnije počeće takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Programom imena Etno festival „Probudi me pesmom“ predviđeno je zatvaranje ovogodišnje proslave u Radičeviću.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име