Javno preduzeće „Vodokanal“ Bečej zatražio je nakon održane sednice nadzornog odbora od osnivača opštine Bečej da podigne cene vode, odvođavanja i prečišćavanja za sve kategorije korisnika i to 20 odsto za domaćinstva, 15 odsto za institucije i tri odsto za privredu kao i da koriguje i poveća cenu fiksne naknade za 10 posto za sve kategorije korisnika.

Kao razlog za opravdanost povećanja cena nadzorni odbor je obrazložio: povećanje cene energenata, racionalizacijom korišćenja raspoloživih resursa bunara i podzemnih voda, racionalizacijom korišćenja finansijskih sredstava preduzeća tj. obezbeđivanje likvidnosti i solventnosti, stvaranjem uslova za obezbeđivanje blagovremenih izvšravanja zakonskih i ugovornih obaveza prema dobavljačima, bankama i ostalim finansijskim intitucijama, sprovođenje aaktivnosti u vidu dostizanja održivog razvoja sistema, permanentnim održavanjem aktivnosti na poboljšanju kvantiteta i kvaliteta vodosnabdevanja u opštini Bečej, proširenjem delatnosti preduzeća u smislu izgradnje nove i rekonstrukciji postojeće vodovodne i kanalizacione mreže i projektovanom stopom inflacije.

 

Pregled cena usluga:

 

 

 

Пројекат „Јавни интерес у фокусу грађана општине Бечеј“ суфинансиран је из буџета општине Бечеј. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име