Javno preduzeće „Toplana“ Bečej tražila je 13. januara od lokalne samouprave saglasnost za promenu cene toplotne energije.

 

 

U saopštenju objavljenom na opštinskom sajtu piše da je Nadzorni odbor JP Toplana na telefonskoj sednici 13. januara 2015. godine doneo odluku o promeni cene toplotne energije i uputio je lokalnoj samoupravi, odnosno predsedniku opštine Bečej Vuku Radojeviću. Kako iz tog preduzeća navode „važeće cene toplotne energije koje su utvrđene za tri kategorije kupaca potrebno promeniti zbog njihovog međusobnog približavanja“, jer je kod „treće kategorije kupaca (poslovni prostor) došlo do brojnih zahteva za isključenje sa sistema daljinskog grejanja zbog visoke cene grejanja.

Kako bi JP „Toplana“ sprečilo odliv kupaca iz ove kategorije, koja u velikoj meri učestvuje u ostvarivanju prihoda, direktor je predložio smanjenje cene za ovu kategoriju, kao i povećanje cene za drugu kategoriju kupaca“, odnosno promenu cene za drugu i treću kategoriju (budžetske i poslovne kupce).

Predložene su sledeće cene bez PDV-a: za prvu kategoriju – stambeni prostor 7,76 dinara po kwh (kolektivne stambene zgrade zbog plaćanja potrošnje električne energije u podstanici korisnika, cena se povećava za pet odsto i iznosi 8,14 dinara za kwh); za drugu kategoriju budžetski korisnici, cena iznosi 13,08 dinara po kwh; za treću kategoriju – poslovni prostor, 18,04 dinara po kwh.

Do sada su cene grejanja, na snazi od 1. februara 2013. godine, iznosile> za prvu kategoriju 7,76 dinara po kwh (8,38 dinara sa PDV-om), odnosno u kolektivnim stambenim zgradama, zbog potrošnje električne energije u podstanici kupaca, za drugu kategoriju (indirektni budžetski korisnici) 11,58 dinara za kwh (12,50 dinara sa PDV-om) i za treću kategoriju (poslovni prostor) 18,99 dinara za kwh (20,50 dinara sa PVD-om).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име