Pre nekoliko dana mladi u Bačkom Gradištu postavili su dugo očekivani koš za basket na parceli kod kanala, gde su se i ranije skupljali u tom mestu. Ovo je mali, ali značajan korak za nove sportske aktivnosti u Bačkom Gradištu.

Postavljanje koša i opremanje prostora su delom finansirali iz projekta „Šta nam teško“ kao dela programa „Mladi su zakon“ Ministarstva omladine i sporta, a ostatak iz donacija koje su prikupljali, ali i volonterskim radom.

-Ovo je jedini teren za basket koji nije bio dovoljnih dimenzija i nije imao neophodnu opremu, rekao je Goran Ivanišević u ime neformalne grupe koja je inicijator akcije. On dodaje – teren je uslov za organizaciju turnira koji će služiti kao sporski događaj kojim mogu dalje da skupljaju donacije.

Opremanje terena za basket u Bačkom Gradištu pokazatelj je toga da zajednica, ukoliko je spremna, može da promeni stvari na bolje.

Skromnim sredstvima, ali velikim entuzijazmom, grupa mladih ne planira ovde da stane.

Pozivaju i druge meštane, kao i institucije da podrže njihove napore da jedno od većih vojvođanskih sela bude po meri meštana.

-U pripremi projekta nam je pomoglo Bečejsko udruženje mladih, a veliku podršku nam je pružila i naša mesna zajednice, ističe Nikola Vukadinov.

U blizini novog terena za basket postoji i igralište za decu koje je potrebno obnoviti, a nadležni iz Javnog preduzeća „Komunalac“ obećali su žiteljima da će taj posao uraditi do kraja godine. Ukoliko obećanje budu sproveli delo, pomenuto igralište, uz novo na uglu ulice Šajkaškog odreda i Glavne, kao i ono kod stadiona, biće jedina tri, od sedam koliko postoji u selu, na kojima deca mogu bezbedno da se igraju.

 

Pogledajte TV prilog

 

 

Projekat „Iz ugla građana“ sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име