MojBečej, foto | Ilustracija
MojBečej, foto | Ilustracija

Opštinski štab za vanredne situacije ograničio je 3. aprila rad prodavnica u produženom trajanju policijskog časa. Dan ranije zabranjen je rad kozmetičara, frizerskih salona i kladionica.

Detalji iz zaključka Opštinskog štaba od 3. aprila:

Ograničava se radno vreme sa potrošačima u maloprodajnim objektima tokom trajanja vanrednog stanja, a on se može  obavljati po sledećem principu:

Ponedeljak — petak od 7 do 15 sati,

Subota – za građane starije od 65 godina od 4 do 7 sati, a za ostale građane od 8 do 12 sati,

Nedelja neradan dan.

Rad logističkih centara i snabdevanje objekata može da se obavlja celodnevno u skladu sa procedurama koje definišu kretanje lica i posebne radne naloge za zaposlena lica.

Trgovac može, u skladu sa gore navedenom preporukom da samostalno odredi radno vreme u navedenim vremenskim intervalima.

Broj potrošača u maloprodajnim objektima može biti jedan potrošač na deset kvadratnih metara uz poštovanje opštih mera prevencije i fizičke udaljenosti potrošača.

Odeljenju za Urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor Opštinske uprave opštine Bečej nalaže se mera pojačanog nadzora nad svim maloprodajnim objektima sa potrošačima.

Zaključak od 2. aprila – zabranjen rad frizerima, kozmetičarima, kladionicama…

Zabranjuje se privrednom društvu, drugom pravnom licu i preduzetniku da na teritoriji opštine Bečej, dok traje vanredno stanje, obavlja delatnost pružanja frizerskih i kozmetičkih usluga, pedikira, manikira, usluga fitnes klubova i teretana, aktivnosti turskih kupatila, sauna i parnih kupatila, solarijuma, salona za mršavljenje, salona za masažu i drugih usluga nege, održavanja i ulepšavanje lica i tela kod kojih je priroda delatnosti pružanja usluge takva da zahteva blizak kontakt između pružaoca i korisnika usluge, kao i korisnika usluge međusobno, čime se povećava opasnost od prenošenja zarazne bolesti COVID-19.

Zatvaraju se sve kladionice, kockarnice i automat klubovi na teritoriji opštine Bečej i zabranjuje se priređivanje posebnih i klasičnih igara na sreću, osim preko sredstava elektronske komunikacije, kao što su internet, telefon, televizija, radio, SMS i bilo koji drugi oblik elektronske komunikacije, dok traje vanredno stanje proglašeno u Republici Srbiji.

Nalaže se svim organima, organizacijama kao i drugim pravnim licima na teritoriji opštine Bečej, koja ističu zastavu da za vreme trajanja vanrednog stanja i epidemije proglašenih usled pojave i širenja bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 državnu zastavu Republike Srbije spuste na polovinu koplja odnosno jarbola.

Nalaže se odgovornim licima organa, organizacija kao i drugih pravnih lica na teritoriji opštine Bečej, koja ističu zastavu, da sprovedu meru.

Odeljenju za Urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor  Opštinske uprave opštine Bečej nalaže se mera pojačanog nadzora nad sprovođenjem mera.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име